„Baisė gražus katinielis eiška numų! Stuors, drūts, liets, protings, pri tinginė, bet laba dailus i baisė gražus y tas Velingtuons (ašei). Kokium 3 m., be blosų, be kirminūm. Laba myl žmuogų, vakus, gal gyventi su šunimis, bet vo su katinas negal gyventi. Jė nuorit tuoki katina, skombynkit tel.nr. 8 616 26 728, Vėlnius. Susišnekiesėm i lituviška.“

Galit juoktis, galit piktintis, bet šis katinas savo ramumu ir savo vertės pajautimu tikrai primena tvirtą žemaitį, nors buvo aptiktas Vilniuje. Bet, kaip žinote, į Vilnių suvažiuoja žmonės iš visos Lietuvos, tad kas gali pasakyti, iš kokios pasvietės kilęs šis juodai baltas storulis? Faktas tas, kad iki tol, kol atsidūrė vienoje laiptinėje labai pasimetęs, Velis buvo naminis katinas, tik, deja, šeimininkų rasti taip ir nepavyko.

Moteris, kuri jį rado, išsigando, kad tai besilaukianti katė, juk tokia stora... O dar žiema už lango! Kur ta katė ves vaikelius, kas su jais bus, kad tupi matomiausioje vietoje? „SOS gyvūnų“ savanorė skubiai nuvažiavo gelbėti „būsimos mamos“. Veterinarijos klinikoje laukė siurprizas... Mamytė staiga pakeitė lytį ir tapo tiesiog storu katinu, kuris turėjo vidurių problemų, todėl dar ir pilvas išsipūtęs klaidino akį. Bet, laimei, lauke pasigautos ligelės jau išgydytos.

Jis gyvena laikinoje globoje, laukdamas tikrų namų. Štai globėjos pasakojimas, atskleidžiantis Velingtono charakterio ypatumus, kuriuos gal ne visus jis pats išduotų:

„Niekam ne paslaptis, kad esu „crazy cat lady“ ir dievinu visą kačių giminę, na, bet ČIA, čia yra tiesiog ypatingas reiškinys! Vyrukas draugiškai nusiteikęs absoliučiai visam jį supančiam pasauliui. Beveik kaskart glostomas jis labai nori atsidėkoti ir puola prausti ir minkyti rankas. Taip pat jis yra tikras tinginystės meistras, ir dažniausiai namuose bus randamas kur nors juokingai besivoliojantis ant savo apvalių šonų, vis palaimingai giliai atsidusdamas dėl tos gyvenimo euforijos (nesišypsoti stebint – neįmanoma).

Bent porą kartų per savaitę dėl to pomėgio visiškai atsipalaiduoti šiek tiek nukenčia ir užsisapnavęs iškrenta iš lovos vidury nakties... Tiesa, Velingtonui, kaip ir kiekvienam normaliam katinui, kartais reikia prisiminti savo plėšrūno prigimtį ir pasiausti bei pasimaivyti. O va čia jau drąsiai galite traukti filmavimo kamerą – reginys absoliučiai komiškas: jis laksto nuo vienos sienos iki kitos, kurį laiką čiuoždamas ant pilvo ir atsitrenkdamas į savo vandens dubenėlį, o viskas pasibaigia nindzės misija „nužudyk kėdę“, kai yra atsigulama ant nugaros po kėde ir sukantis spirale spardomos ir žudomos visos keturios kėdės kojos. Kol galiausiai jis pavargsta ir... užmiega po ta pačia kėde ant nugaros, išsikišusiu liežuviu...

Kaip jau supratot, litaniją dar galėčiau tęsti ir tęsti, nes padaras – išskirtinės charizmos ir asmenybės, ir mano širdį pavogė pačią pirmąją pažinties dieną. Sąlygų sau pasilikti Velingtoną visam laikui, deja, neturiu, todėl jam ieškau mylinčių šeimininkų. Jei susidomėjote šiuo personažu, galite rašyti el.p. linksme@sos-gyvunai.lt, skambinti tel.nr. 8 616 26 728.“

Katinas yra kastruotas. Dėl sveikatos gali gyventi su žmonėmis, vaikais, šunimis, bet ne su kitais katinais. Geriausia, jei jis nebūtų į lauką išeinantis katinas. Su prieglaudos dovanojimo sutartimi – nuolaidos keliose Vilniaus veterinarijos klinikose.