Ši katė savo šeimininkei buvo viskas, kaip ir ji Meškutei. Vieną silpnumo akimirką, po nepakeliamai sunkaus chemoterapijos seanso, Liuba nedrąsiai paprašė vienos mūsų savanorės – pažadėk, kad pasirūpinsi mano kate, kai aš numirsiu. Tokie pažadai nori nenori įstringa širdin...

Baisiai nelaukėm tos dienos, kai paskambins jos kaimynai. Deja, paskambino: Liuba mirė.

Katė Meškutė buvo beveik nemačiusi kitų žmonių, išskyrus kaimynę Aną, kuri ją šerdavo ir prižiūrėdavo, kai Liuba dienas turėjo leisti ligoninėje. Ji ir pagavo Meškutę, patupdė ją į vietą, kol savanorės stovėjo už durų, kad neišgąsdintų.

Penkias dienas katulė tūnojo medžiaginiame namelyje pas globėją namuose. Pirmomis dienomis nieko neėdė, nėjo į tualetą ir gailiai gailiai naktimis verkė...Bet stebuklas įvyko – globėjos kantrybė, ramybė ir išbandyti visokiausi skanėstai padėjo katytei po truputį atsigauti po šoko.

Tris mėnesius gydėme sielos žaizdas – dingusi šeimininkė, nauji namai, nauji kvapai, visiškai nesuprantama situacija...Bet viskas stabilizavosi, Meškutė atsigavo ir pažadą jos šeimininkei mes ištesėjome.

Meškutė saugi, tik va, kaimynės Anos krūvis globojant gyvūnus, dar padidėjęs po draugės mirties, verčia ieškoti kitų namų gražuolei katei.

Pažiūrėkite į nuotraukas: mes nesakysime, kuriose dar savo senųjų namų balkone, o kuriose - globoje, jau atsigavusi nuo streso. Juk atrodo ji taip pat rami ir gerai nusiteikusi! Taip ir norisi paliesti tą vatinį kailiuką...Ji tikra gražuolė ir geruolė! Minkštutė, švelnutė katė nuostabiomis medaus spalvos akimis, beje, nemaža – tikra meškutė. Skiepyta, sterilizuota.

Meškutei reikia ramių namų be mažų vaikų ir kitų kačių. Jai teko daug išgyventi, bet gana galvoti apie liūdną praeitį, turime pasirūpinti ir ateitimi. Juk katulė tikrai nusipelnė laimės geruose namuose, būti mylima ir globojama.

Jei norėtumėte Meškutę „įsikatinti“, skambinkite globėjai tel. nr. 864605142, rašykite mums info@gyvunusterilizacija.lt.

Meškutė gyvena Kaune. Ji VšĮ Gyvūnų sterilizacijos fondas globotinė.