Kodėl? Atsakymas labai paprastas: nėra tiek norinčių priglausti, kiek kasdien atsikratančių. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie dėl nesterilizuotų naminių kačių atsiradimo gatvėse gimsta beglobiais.

Todėl ilgai nelaukę puolėme klausti apie mažylių būklę. „Vienas vos paeina, jam kažkas su koja“. Va, nuo jo ir nutarta pradėti. Net ir apsikrovę daugybe ligonių, amžinai visur skubėdami ir nieko nespėdami, turėdami neišsenkančias skolas, negalėjome tiesiog jo palikti. Neteisinga tiesiog žiūrėti, šerti ir kažko laukti, kai mažutėlis it kruopa ryžas padaras velka žeme savo sulaužytą kojelę ir bet kurią minutę jį gali sudraskyti šunys, varnos, nuskriausti pikti žmonės. Reikia arba gydyti, arba migdyti. Savaime ta koja nesugis - tai jau aišku vien jį pamačius.

Paskambinusi Lina suskubo prikalbinti kaimynę priimti tą vargšą bent į globą. Globa yra sužalotam katinukui. Lina pati pasisiūlė pagelbėti transportu - tai jau labai daug. O dabar beliko surinkti milžinišką sumą operacijai.

Pažadėjome jį koordinuoti, gydyti ir dovanoti. Sulaužyta koja vargšiukas labai kamavosi - vilko ją skaudančią per balas, žemėtą košę, negalėjo slėptis nuo lietaus, pabėgti nuo suaugusių kačių. Galiausiai nusilpo ir nebuvo daug vilčių apskritai jį išgelbėti. Mes rizikavome, nors gydytoja įspėjo, kad po sudėtingos operacijos jis gali ir nepabusti. Operacija atlikta ir viskas pavyko - mažylis atsigavo. Dabar pooperacinis laikotarpis, dar keli vizitai, kontrolinis rentgenas ir viskas bus gerai.

Ačiū globėjai ir Linai, kurios prisidėjo prie katinėlio gelbėjimo. Tikėsimės, mažylis pasveiks, ir atėjus tinkamam laikui surasime jam pačius geriausius šeimininkus. Svarbiausia, kad jam jau nebeskauda. Katinėlis pakrikštytas Franky vardu. Reikalinga didžiulė suma - 600 Lt. Apie 500 kainavo operacija ir dar apie 100 Lt bus reikalinga papildomiems vizitams ir vaistams. Ačiū.

P.S.: gatvėje turėjo likti penki jo broliukai ir sesutės. Deja, du jau suvažinėti. Liko trys mažyliai, kuriems nedelsiant reikalinga globa iki padovanojimo. Franky tikriausiai taip pat papuolė po ratais, bet jam pavyko likti gyvam. Labai prašome pagelbėti ir nenusisukti nuo Franky brolių ir sesių. Dėkojame.

Kontaktai: tel. +370 615 58898, +370 689 73782, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)