Grybelis savaime nepraeina, priešingai - yra užkrečiamas kitiems gyvūnams ir žmonėms. Kieme gyvena daugybė beglobių kačių (dalis jų sterilizuotos), taip pat žmonės vedžioja savo augintinius ir kieme žaidžia būriai mažamečių vaikų... Visiems gresia pavojus užsikrėsti.

Mažylių akys pūliavo, jie slogavo, kosėjo. Katinėlių laukė lėta mirtis po daugiabučio laiptais. Skubėti ir imtis kažkokių operatyvių veiksmų skatino tiek žinia apie užkratą, tiek ir informacija apie labai sunkią jų sveikatos būklę dėl rinotracheito. Vieną mažylį namo gyventojai buvo nunešę parodyti gydytojams. Prognozės nekokios, nes mažylio kūno temperatūra jau buvo kritinė. Deja, žmonės negalėjo laikyti tokio ligoniuko dėl mikrosporijos, todėl prileidę vienkartinių vaistų paleido jį kur radę. Taip pat žinojome, kad iš viso vadoje - trys mažyliai.

Grybelis (mikrosporija) – tai odos liga, dėl kurios gyvūnui nuslenka kailis ir atsiranda apvalios formos odos pažeidimai. Žmonėms dažniausiai ši liga pasireiškia panašiai, tik kadangi neturime kailio, labiau į akis krenta apvalios didėjančios dėmės ant odos, kurios negydomos pasisėja po visą kūną. Yra įvairių šios ligos formų. Ši liga pasireiškia tada, kai gyvūno arba žmogaus imunitetas nusilpęs (ypač vaikams). Tik skirtumas tarp žmogaus ir beglobės katės tas, kad žmogus keliauja į polikliniką, jam išrašomas tepalas ar tabletės, vitaminai ir jis gydosi neišeidamas iš namų.

O štai mažyčiai nuotraukose matomi katinukai niekaip negali savimi pasirūpinti. Dėl plintančio negydomo grybelio (kas ir taip rodo imuniteto nusilpimą), gyvūnų sveikatos būklė tik dar labiau blogėja. Ir katinėlių tikrai niekas, kas žino apie jų ligą, nenori nešti į „polikliniką“ ir girdyti vitaminais. Visiems baisu užsikrėsti. Ar įsivaizduojate, kaip pikti gyvūnų nemylintys žmonės gali nuskriausti bejėgius ligoniukus sužinodami, kad jie gali būti pavojingi?

Mažylius Rudenėlius kažkokio stebuklo ir gydytojų supratingumo dėka priėmė Vaidos gydykla Vilniuje (paprastai tokių ligoniukų gydyklos vengia, nes gydymas ilgas ir sudėtingas). Grybelėtus, sloguotus, ligotus... Sutiko! Labai apsidžiaugėme, nes neįmanoma jų išgydyti lauko sąlygomis ir negalima jų talpinti su sveikais gyvūnais (o pažįstamų, kas neapsikrovęs globotiniais jau nebeturime...).

Žinojome, kad „rišamės kilpą ant kaklo“: gydymas trunka maždaug nuo 1 mėn. iki 3 mėn. Vien stacionaras be maisto ir kraiko dienai kainuoja apie 15-20 Lt! (vienas mėnuo be jokių vaistų ir procedūrų sieks 450 Lt !). O ką jau kalbėti apie vaistus nuo peršalimo, nuo parazitų, vitaminus, procedūras juos tepant nuo grybelio, galiausiai – kokybišką gerą maistą ir kraiką!

Prisiėmėme atsakomybę tikėdami jumis. Tikėdami tuo, kad padėsite mums įveikti tą nelemtą visiems pavojingą ligą. Labai prašome prisidėti ir pasidalinti atsakomybe. Kas kaltas dėl tokių gyvūnų atsiradimo gatvėje? Ogi mūsų visuomenės nariai, kurie išleidžia gyvūnus „pasilakstyti“ (šie prisidaugina beglobiukų), kurie išvyksta į užsienį ar kraustosi į kitą būstą, kuriame nelieka vietos katei (o ši gatvėje taip pat nesnaudžia prasidėjus rujai), kurie ištrenkia į gatvę savo augintinį dėl to, kad šis ne vietoj nusišlapino, apdraskė, numetė plazminį televizorių ir t.t.

Susiburkime ir padėkime Rudenėliams pasveikti. Labai tikimės Jūsų pagalbos. Organizacijoje nėra atliekamų lėšų, todėl viską turime pradėti rinkti nuo nulio. Dėkojame visiems geriems žmonėms. Ačiū už Jūsų gerumą. Labai tikimės, kad suprantate sprendimą „paimti“, net ir tada, kai tai neįmanoma nei fiziškai, nei finansiškai.

Taip pat labai ieškome žmonių, kurie galės paimti vieną, du arba tris (jei bus pagautas trečias šios vados kačiukas) į globą, kai tik jie pasveiks. Negalės jie gyventi iki padovanojimo stacionare. Iki atsisveikinimo su ligomis turime surinkti vos ne kelis tūkstančius litų.. Tai mūsų organizacijai didžiulis iššūkis.

Susisiekti: info@rainiukas.lt, tel. +370 615 58898, +370 689 73782 (VšĮ „Rainiukas“)