O šiandien žiūriu į ją ir netikiu, kad čia ji, ta pati mažylė, kurią prieš kelias savaites nemeluodamas galėjai vadinti gražuole. Ta pati, bet kita. Kas nutiko tau, Sarija? Ši sunykusi, serganti, maždaug 3-4 mėn. katytė įsikūrusi Justiniškių gatvėje, prie mokyklos, kur glaudžiasi nemaža laukinių kačių kolonija.

Pastebėjau ją, kai vykdėme sterilizacijos projektą. Ir nuo pat pradžių ji pasirodė kitokia. Mažytė, o akys kaip suaugusios... Kai kitos katės nerimąstingai laukė maisto, ji laukė to, kuris tą maistą atneša: aštuoniasdešimtmečio senuko, kuris kasdien tą pačią valandą atvyksta pas jas, kad pamaitintų ir atvyksta pas ją, kad paglostytų. Nes ji vienintelė iš visų norėjo būti glostoma, ir senukas visai nesibodėdamas jos šlapio, blusėto ir purvino kailio švelniai braukė per jį ranka ir iš namų atsivežtomis šukomis, nes norėjo ja pasirūpinti tiek, kiek įmanoma pasirūpinti maža, sergančia katyte gatvėje.

Kas toliau? Išsigandau, kaip baisiai ji pasikeitė per kelias savaites, kaip rožinė nosytė virto balta, kaip uždarą guolį po stogeliu pakeitė atvira pievutė mokyklos kieme, kaip nebaisu jai tapo tiesiai ant jos pilantis lietus, kaip neįdomu pasidarė senuko atvežtos žuvytės. Ji pasidavė.

Lyg nesitikėdama nieko gero, lyg vienintelis, kas dar liko geras, tai senukas su slepiamomis šukomis kišenėje. Ir tai jis ne jos, o jai jis - vienintelis. Sariją išvežėme į klinikos stacionarą tikėdamiesi, kad dar ne vėlu, kad ji gali vėl pradėti norėti gyventi, vėl būti sveika ir graži. Neleidome jai gesti purvo baloje. Ir be kovos nepasiduosime. Prašome pagalbos šioje kovoje.

Viena naktis stacionare Sarijai kainuoja 12 Lt, antibiotikai, vitaminai, vaistai nuo parazitų ir visos kitos gydymo išlaidos, kurių prireiks, skaičiuojamos atskirai. Turbūt stacionare Sarijai reikės praleisti mažiausiai kelias savaites, laukia nemažos išlaidos, todėl prašome - jei tik turite galimybę prisidėti, kad ir po labai nedaug, būsime dėkingi už pagalbą.

Paaukoti Sarijos gydymui galite į „Naminukų" sąskaitą. Pasiteirauti dėl jos sveikatos, galite tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius).