Sako, „atnešiu ją ant rankų iš kito kiemo, ji gera...“. O taip, ji gera, bet kai ją pamatėme, kojos linko... Jautėsi pūvančios mėsos tvaikas, katytė atrodė tragiškai: visų įmanomų išorės parazitų suėstas kailis, 10 cm skylė kojoje, iš kurios plūsta pūliai ir kraujas, burna privelta kailio, akys užpūliavusios, sveria vos kelis kg, vieni kaulai ir oda. Na, dar pilvas – milžiniškas, didžiulis pilvas... Išsigandome, kad katytė gali lauktis. Jei laukiasi, galvojom, tikrai operacijos nebus galima daryti – vaizdas buvo toks, kad ji tuoj tuoj sprogs!

Naktį ji praleido rūsyje pas geruolę kačių mylėtoją L. O kitą rytą keliavome į gydyklą. Tuoj pat buvo atlikta echoskopija. Diagnozė – piometra – pūlingas gimdos uždegimas. Ir panašu, kad pūlių visas litras! Laukti nebuvo galima nė akimirkos – tuoj pat reikėjo operuoti, pjauti lauk pūlingą gimdą. Jei ji įtrūktų, pasipiltų pūliai į pilvo ertmę, prasidėtų peritonitas – mirtinas pilvaplėvės uždegimas.

O ta skylė, kuri iškart kėlė siaubą, nebeatrodė tokia didelė problema. Laukė rizikinga gimdos šalinimo operacija ir kojos tvarkymas – čia taip pat reikėjo siūti, nes žaizda sena kaip karas, savaime niekada neužgytų.

Gaila buvo drebančios, smulkutės katytės, kurios gyvybė kabėjo ant plauko. Paglostėme, palinkėjome sėkmės ir laikėme kumščius, kad tik ji pabustų po narkozės ir nekiltų komplikacijų.

Viskas pavyko, viskas gerai! Ačiū gydytojoms Ritai ir Gintarei, kurios plušo kelias labai nelengvas valandas.

Liusytė – nuostabus padarėlis, tikras angeliukas. Ji visiems draugė, visiems gera, neįkyri, patikli, visai neatsargi. Nuolat lenda praeiviams po kojomis, prašo bendravimo, dėmesio. Pakviesi – prieis, susirangys šalia ant asfalto ir murks. Ir taip ji daro jau dešimtmetį! Kai kurie katytę myli, kai kurie jos nekenčia. Bet kieme ji turi šiltą namuką, nuolat šeriama. Gaila, nežinojome apie ją anksčiau, panašu, ji ilgai kankinasi dėl išorės parazitų invazijos.

Dabar naikinsim parazitus, ji sveiks po operacijų. Į koją buvo įstatytas drenas, pašalinti mirę audiniai, susiūta, kas įmanoma, ji gauna stiprius kelių rūšių antibiotikus.

Liusytės neįmanoma nepamilti. Kai pasveiks, bus tikra gražuolė. O dar ir draugiška be proto! Labai norėtumėm surasti jai namus, kur ji saugiai nugyvens jai likusius metus, kur neskriaus nei kitos katės, nei šunys, nei pikti žmonės, nepuls ligos ir nekamuos šaltis. Jei tik atsiras galinčių ją priglausti, prašome skambinti.

O mus šiuo metu didžiausias skausmas – atsiskaityti su klinika. Operacijoms ir vaistams jau išleista apie 320 Lt. Dar reikėtų paramos vaistams nuo parazitų, išlaikymui. Būtumėm labai dėkingi už Jūsų pagalbą.

Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)