Taigi, turime „du viename“. Vieną dieną labai senas ir suvargęs žmogus nebegali atsistoti – nepataisomos, nepagydomos, ilgametės stuburo problemos. Kasdienybė rūsčiai kanda nesiliaujančiais skausmais – labai gaila žmogaus. Deja, suvergusi senulytė – tai tik dalis bėdos. Ji keliaus į ligoninę, vėliau – į slaugos namus. O kur pasidės 10 jos priglaustų kačių?

Prieglaudos sausakimšos, organizacijos, kurios dirba be patalpų, pergrūdusios mokamus veterinarijos gydyklų stacionarus ir esamus laikinus globėjus. Kaip rasti išeitį? Žinoma, geriau nematyti ir nežinoti. Bet mes jau žinome. Dabar žinote ir Jūs.

Jei žmogus visą dieną guli, katės juk pačios negali pasimaitinti, įsipilti vandens, išsivalyti kraikdėžių ir t.t. Todėl bute – didžiulė netvarka, o gyvūnai – alkani, ištroškę, dūsta nuo amoniako tvaiko.
Čia kaltų ieškoti nepradėkime. Dabar reikia globėjų ir kitų prieglaudų pagalbos, taip pat gerų žmonių paramos vaistams nuo parazitų (jų nėra gyvenime gavę) ir skiepams („sutvarkyti“ jie lengviau paklius į globą, kur yra kitų gyvūnų). Visi katinėliai draugiški, sterilizuoti.

Kviečiame prisidėti finansiškai.

Vieno katinuko 2 k. vaistų nuo parazitų ir skiepas kainuoja 24 eurus (pavedime nurodyti „Dešimtukui“)

Visi sutartų su vaikais. Visi kastruoti, sterilizuotos, naudojasi kraiko dėžute. Iš viso – 10 kačių.

Karalius. Pūkuotas rainas Karalius, turi valią ant visų. Apsižiūri, koks maistas patinka, eina prie to dubenėlio, visi katinėliai užleidžia jam kelią. Hierarchijoje aukščiausiai, kiti katinai jį laiko autoritetu. Jeigu kiti katinukai susipešė, jis apgins tą, kuriam reikia pagalbos. Žmogui be galo draugiškas ir labai švelnus, dievina glostymus, išverčia pilvuką. Sutaria su kitais katinais ir šuniu. Labai žaismingas. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Karaliui – 5–6 metai;

Baltukas. Karaliaus brolis ir geriausias draugas. Mėgsta žaidimus. Į peštynes nesivelia, hipnotizuojančio, išmintingo žvilgsnio. Moka nutaisyti šelmišką išraišką. Labai išraiškingo snukučio. Meilus, smalsus, dievina glostymus, žmogui geriausias draugas. Sutaria su kitais katinėliais. Švelnaus, šilkinio kailiuko. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Baltukui yra 5–6 metai;

Juočkis. Ant dešines akytes „debesėlis“, vaikystės traumos pasekmė. Su balta „peteliške“ pakaklėje. Draugiškas, labai meilus, nori sėdėti žmogui ant kelių, prisiglaudžia galvyte, laižo ranką, nori visą laiką būti prie žmogaus. Ramus, švelnus, meilus, taikus, draugiškas. Tobulas žmogaus katinas. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Juočkiukui 5–6 metai;

Kika. Švelni ir protinga katytė juodu aksominiu blizgančiu reto grožio kailiuku, geltonomis tarsi du spindintys brangakmeniai akimis. Mėgsta žaisti su žaisliukais, šokinėti. Labai mėgsta sėdėti ant kelių, apsikabina kaklą, prisiglaudžia snukučiu ir murkia. Jeigu žmogus ją glostydamas žiūri į kitą katinėlį, ji reikalauja, kad žiūrėtų į ją. Kika yra gydytoja, atsigula žmogui ant krūtinės ar prie skaudamos vietos ir gydo. Sterilizuota, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Kikai – 3 metai;

Rimutis. Buvęs naminukas, visai mažas buvo išmestas iš namų. Tobulas naminis rainiukas apvaliais šoneliais, pūstažandis, žaliaakis, gražaus rašto kailiuku, švelnus, dievinantis žmogaus draugiją ir žaidimus. Meilus, daug murkia, mėgsta sėdėti ant kelių ir miegodamas prisiglausti prie žmogaus. Rimutis – murklys, namų šeimininkas, primenantis katiną iš pasakos. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Katinukui Rimučiui 2,5 metų;

Hitukas. Naminis katinėlis, „žmonių“ išmestas į gatvę vos kelių mėnesių. Myli savo šeimininkę, lydi visur namuose ir lauke, žino, kur jo namai, nuo namų nebėga. Labai protingas, klauso žmogaus, žino žodį „negalima“. Su kitais katinais nedraugauja, prireikus, parodo jiems leteną, geriausia draugija jam – žmogus. Mėgsta glostymus, tačiau jeigu jam įkyrėsite, jis jums praneš. Norėtų būti vienintelis augintinis namuose, be galo draugiškas žmogui, žaismingas, turi puikų solisto balsą. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Hitukui – 5 metai.

Murkytė. Juoda katytė balta skarele pakaklėje, baltu pilvuku ir baltais batukais. Murkytė labai draugiška, naminės katės vaikelis. Labai mėgsta virtas kepenėles, skanius konservus. Moka pozuoti prieš kamerą, labai graži, dievina glostymus, ypač vertina kitų juodukų katukų draugiją, bet gražiai sutaria su visais. Kaip ir kiekviena katė, mėgsta daug miegoti, yra rami, meili katytė, net svetimam nebijo atsisėsti ant kelių. Sterilizuota, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Murkytei – 2 metai.

Miciukas. Pūstais skruostais, balta krūtinėle ir šonais, juodu smakro galiuku ir baltu takeliu kaktos viršuje. Išmestas iš namų 2014 m. vidury žiemos speigų. Labai švelnus ir meilus, bet moka parodyti savo galią, jeigu kiti katinukai prieš jį šiaušiasi. Noriai dūksta ir žaidžia, o miegoti mėgsta prisiglaudęs žmogui prie kojų. Visiškas naminukas. Labiau mėgsta sausa maistą. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Mielam Miciukui – 1,5 metų, jam visas gyvenimas prieš akis.

Rikutis. 3 mėnesių Rikutį išmetė iš namų. Geraširdė moteris jį išgelbėjo ir užaugino nuo mažens. Katinėlis prašosi glostymų, draugiškas, tik su nepažįstamais reikia laiko apsiprasti. Rikučio kailiukas tankus, purus, švelnus ir minkštas, jis yra prašmatnių, ilgų, baltų ūsų savininkas. Hipnotizuojančios gintaro spalvos akys, švelnus žvilgsnis. Mėgsta žaisti, lakstyti. Rikučiui – 3–4 metai. Kastruotas, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute.

Baltutė. Balta mažutė katytė, atsiliepianti į savo vardą. Baikštesnė, bet visai nepikta, gimusi lauke, kitų katinukų draugijos privengia. Baltutė yra savarankiška katutė. Užsitarnavusiam pasitikėjimą žmogui yra be galo meili, verčia pilvuką glostymui. Švelnių bruožų, smulkaus sudėjimo snieguolė. Karalius ir Baltukas – pirmieji ir vieninteliai jos vaikai. Sterilizuota, tvarkingai naudojasi kraiko dėžute. Baltutė yra puikios sveikatos katytė. Baltutei – 6,5 metų.

Rašykite mums paštu: info@rainiukas.lt, jei galite priglausti vieną ar kelis. Dėkojame, kad ir Jums rūpi.