Voverytė tikrai atsidėkos savo meile ir švelniu murkimu. Trumpai priminsime jos istoriją. Spalio pabaigoje gavome pagalbos prašymą dėl Visoriuose vargstančių katinėlių. „Ten krūva ligotų kačių. Atvažiuokite paimti.“ „Visi apipūliavusiom akim, darykit gi ką nors!“. Ir piktų skambučių sulaukėm, ir supratingų žmonių prašymų. Vykome kelis kartus.

Antrąkart mus pasitiko 15 alkanų galvų – beveik visi pakirptomis ausytėmis (t.y. sterilizuoti ir pažymėti), keli suaugę nekirptaausiai, o keturi paaugliukai – visiškas košmaras! Vienas rainiukas persukta, sulaužyta koja bando „bėgti“, kitas, mėlynas katinėlis kraujuojančia išmušta akim kosti, springsta, trečias – juoduliukas – sudžiuvęs, tik pilvas kaip balionas (greičiausiai parazitai), ir ketvirtoji, pūkuota voverytė trispalvytė – pūliujančiom akimis, perkarusi.

Susipažinome su viena moterimi, kuri papasakojo kraupius dalykus apie šio kiemo gyventojus. Iš viso į kiemą ateina 29 katės! Nėra konkretaus žmogaus, kuris juos šertų nuolat. Yra keli norintys, bet paniškai bijo kaimynų. 7 katės buvo nušautos vieno nevispročio, žiemą vargšus bandoma apipilti vandeniu, suaugę moko vaikus/anūkus svaidyti akmenis į gėlynus ateinančias kates ir kačiukus. Štai tarp kokių „žmonių“ kasdien gyvename ir vaikštome...

Laimei, pavyko Voverytei padėti. Peršalimas jau seniausiai išgydytas, katytė sustiprėjusi, išgražėjusi ir pasiruošusi keliauti į naujus namus! Voverytė Vilniuje, esant būtinybei ieškotume transporto ir į kitus miestus.

Daugiau informacijos telefonu – susisiekite. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.