Vaidukas ilgą laiką valkatavo Vaidotuose. Jau prieš metus buvo pranešimų, kad jam reikia pagalbos – serga, glaudžiasi prie šiukšlių konteinerių. Ar tada nerado, ar nepagavo, ar tiesiog šiltuoju sezonu situacija buvo geresnė.... Apie šį gyvūnėlį žinia mus ir vėl pasiekė 2016 m. spalį, kai, anot pranešėjų, laukti jau nebegalima nė minutės.

Labai sunkios būklės akys, ant šono kažkoks gumbas, pats pilvas nenormaliai išpūstas, katinėlis kenčia sunkias viršutinių kvėpavimo takų infekcijas ir negrįžtamus jų padarinius, alkį ir senatvei būdingus negalavimus. Kito varianto nebuvo, reikėjo gaudyti ir gabenti į veterinarijos gydyklą.

Ausis nėra nukirpta, kaip gali atrodyti nuotraukose, – tai traumos pasekmė. Atlikti kraujo tyrimai, laukia echoskopija, kastracija (narkozės metu paaiškės, kas negerai su pilvu), ilgas gydymas, kažkur tolimoje ateityje, jei pasiseks, skiepai.

Kviečiame prisidėti prie Vaiduko iš Vaidotų gydymo ir išlaikymo stacionare iki tol, kol jis visiškai pasveiks ir galės keliauti į laikiną globą.

Ačiū visiems geriems žmonėms, prisidėjusiems ir prisidėsiantiems prie katinėlio gelbėjimo. Atminkite, katinai senjorai yra ypatingi-protingi, išmintingi ir supratingi, dažniausiai nepakeičiami draugai, mylimi ir brangūs šeimos nariai.

Pranešime komentaruose, kaip seksis sveikti. Dėkojame Vaiduko vardu.

Daugiau informacijos: info@rainiukas.lt.