Jis kelia vieną sąlygą: jokių kitų katinų. Mylėkite mane ir tik mane! Ne, na, žinoma, dar gerai maitinkite (tik ne žmonių maistu ir ne bet kokiais sausiukais: taip jau išpuolė, kad jam tenka ėsti tik inkstininkams skirtą maistą). Ir dar paglostykite. Ir dar pasakykite, kad aš vis tiek žavus: kad ir žvairomis akimis, kumpa nosimi ir nelengvo gyvenimo paliktais randais. Tikras katinas. Nenudailintas.

Kvazis tikrai neeilinis katinas. Pasirodė prie Ritos durų turbūt kačių angelui nurodžius teisingą kelią... Murzinas, ligotas, išbadėjęs, kreivas šleivas. Kitas paspirtų, bet jam, kaip jau sakiau, pasisekė, tad varguolis keletą mėnesių buvo prižiūrimas, gydomas ir skaniai šeriamas. Gyvenimas iki tol jo nelepino, tačiau visos didžiausios bėdos įveiktos, tik dar kastracijai laikas neatėjo. Tapo beveik gražuoliu...

O jei mylite ypatingus katinus - tikru gražuoliu. Kvazis nėra paniurėlis ir atsiskyrėlis, jis tikrai draugiškas žmonėms: toks didžiulis, minkštas, oranžinis pūkų kamuolys, labai rimtas, išlaikytas kurkulis. Ant rankų visas patenkintas išsitiesia, murkia. Mėgsta kasymą. Nemėgsta tupėti narve. Labai nemėgsta. Kaukia kaip skerdžiamas jame. Bet Kvazį gali tekti ten uždaryti...

Kodėl? Nes jis įjunko vaikyti kitas globojamas kates. Lekia kailio skutai, šlyja globėjos nervai...Tenka jį laikyti malkinėje, o tai - ne į sveikatą. O štai be kitų kačių – jis visas geras ir mielas, galėtų sau ant rankų ir snausti. Todėl prašome pagalbos Kvaziui ir visai didelei kompanijai kitų kačių, kurios nenori būti gainiojamos ir skriaudžiamos.

Jei tik turite galimybę paimti šį ypatingą katiną, kad ir laikinai, pvz., mėnesiui ar dviem, kol atšils, kol jis galutinai pasveiks...Jei tik galite jam suteikti saugų kampą, paskambinkite tel. 860373007 (šiuo metu globojamas Vilniuje).

Deja, toli vykti negali - ir kelionių nemėgsta, ir vizitai pas jį jau puikiai pažįstantį veterinarą ateity suplanuoti. Taip, jam reikės daugiau priežiūros nei gyvenimo nevėtytam murkliui. Nepatyrusiems katininkams jo nesiūlome. Bet juk ne vien gražuoliai ir švelnuoliai gali rasti namus, gal pasiseks savo esmeraldą sutikti ir šiam „geram blogam“ berniukui! Tikrai žinau  - antro tokio tikrai niekas daugiau aplink neturės. Kvazimodas išskirtinis. Tikras katinas. Nenudailintas.

P.S. Jei kas gali padovanoti nebereikalingo katinams-inkstininkams skirto maisto, taip pat susisiekite, pagelbėsite Kvaziui ir jo globėjos kišenei.