Ji buvo rasta Tuskulėnų gatvės kačių šeryklėlėje: ar sąmoningai į ją įmesta, ar atklydusi – neaišku, tačiau akivaizdžiai per maža ir per silpna senųjų kačių kompanijai įrodyti, kad verta valgyti greta jų.

Smilga nuo pat pradžių buvo pasitikta ten kaip priešas, susigūžusi ir engiama. Mažylė, kuriai šiuo metu 3-4 mėn., atkeliavo į „Naminukų“ globą – gavo nedidelį narvą su minkštu patiesaliuku ir visada pilnais dubenėliais maisto. Atrodytų, ar gali būti saugesnė laikina užuovėja užguitai katytei? Deja, ir čia Smilgutė neatrodo nei ramesnė, nei laimingesnė...

Visada kamputyje, įsitempusi, susigūžusi, slepiasi, nežaidžia prie žmogaus akių. Maža, nepasitikinti nei savimi, nei žmogumi rainiukė, kuri nemoka gyventi gatvėje ir liūdi įkalinta narve. Smilgai reikia namų ir šeimininkų, kuriais galėtų pasitikėti. Vietos, kurioje pradėtų ieškoti kontakto su žmogumi ir išmoktų mėgautis tuo jaukiu, paprastu, naminės katytės gyvenimu.

Jei tik galite padėti šiai mažylei (kuri jau turi suaugusios katytės žvilgsnį) išbristi iš liūdesio ir jei tik galite pasiūlyti tinkamesnę vietą jos socializacijai nei prieglaudos narvelis, prašau, atsiliepkit...

Smilga laukia Jūsų pagalbos... Ji laukia namų. Dėl Smilgutės skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius) (jei negalime atsiliepti, parašykite žinutę).