O štai ir kalytė Bona. Tokia, kokią matot ir tokia, ko plika akimi nepamatysi. Bona- šarpėjaus kalytė su dokumentais, pirkta iš Baltarusijos. Jai 5,5 m. Ir ji nebereikalinga. Suvargusi? Apleista? Prastai prižiūrėta? Ne mums teisti, tačiau Bonos šviečiantys šonkauliai, kailio būklė ir kvapas liudija, kad jai reikia pagalbos. Ne taip turi atrodyti šios nuostabios veislės atstovai.

O dabar šiek tiek apie tai, ko nuotraukose nepamatysite. Tai Bonos nerimas ir liūdesys. Ir tylios ašarėlės. Jokios agresijos, jokio pykčio, tik begalinis pasitikėjimas ir meilė viskam, kas juda. Ar žinote, koks paprastas dalykas praskaidrino Bonai nuotaiką, kai važiavome automobiliu ir sustojome? Ogi pro šalį praėjęs vaikas, kuris tik pažvelgė į ją, o ji tarsi nusišypsojo! Nušvito, pakilo ir puolė vizginti uodegėlę, bučiavo stiklą lyg išvydusi seniai lauktą draugą...Štai tokią Boną pažino gyvūnų globos organizacija „Naminukai".

Vos perėmus iš šeimininkų Bonytę, keliavome į veterinarijos kliniką (ačiū veterinarei Sigitai, kuri atvyko į kliniką net ne savo darbo metu). Čia Bona buvo nuodugniai apžiūrėta, pasverta, pamatuota, išvalytos ausys, suleisti vitaminai, nukarpyti nagučiai. Pradinės išvados - organizmo išsekimas, kurio pasėkmes galėtų pašalinti tik rūpestingos rankos ir taisyklinga priežiūra.

Turbūt ir mes, ir Jūs suprantame, kad prie rūpestingų rankų, kurias jau radome, dar reikia ir investicijų į priemones, kurias gauti ne taip jau lengva. Bonos pradinis krepšelis, su kuriuo ją išlydime į laikiną namų globą pas globėją Gintarę, tai vos keli kilogramai kokybiško maistelio, šampūniukas, brangūs „Advocate“ lašiukai odos ir vidaus parazitams šalinti.

Bet to nepakanka, mums reikia Jūsų pagalbos: Bonai vis dar labai aktualus kokybiško maisto klausimas, geriausia būtų „Hills“ arba „Royal Canin“ mažiems šuniukams, kad priaugtų masės. Taip pat „Advocate“ lašiukai mums kainuos 70 Lt, akytėms reikia gelio „Corneregel“ (apie 30 Lt), taip pat būtume dėkingi, jei leistume sau nupirkt jai vitaminų, „furminatorių“ bei naujas petnešėles. Priaugusi svorio ir atsigavusi Bona būtų sterilizuota, tam reikia apie 200 Lt.

Žinome, kad pagalbos prašymų daug, o iš dangaus pinigėliais nebyra, bet prašome ne dėl savęs, o dėl nuostabios kalytės, kuri gavo šansą gimti iš naujo. Ji verta dar ir gauti šansą būti sveika, stipri ir išdidi. O visa tai juk mūsų rankose. Padovanokim jai drauge kelialapį į laimingesnį gyvenimą.

Jei tik galite kažkuo prisidėti ir padėti, skambinkite „Naminukams" 8 648 30077 (Goda)