O gyvūnų globėjams atsakymų ir nereikia, nes jie, būdami tokie pat žmonės su savo buitimi, kasdieninias darbais ir šeimos rūpesčiais randa laiko, jėgų ir atsakomybės pasirūpinti kiekvienu, kurį priglaudė, suteikė namus, pamaitino, prisijaukino. Šie žmonės neturi terminų, jų gailestis ir rūpestis pačiu silpniausiu nesibaigia nei praėjus dviem savaitėms, nei praėjus dviems mėnesiams.

Ši mažylė katinukė tapo „gailesčio auka“ dviem savaitėms, po to buvo negailestingai nunešta į sanitarinę tarnybą pasirašius pridavimo aktą - „sutinku, kad po 2 savaičių būtų eutanazuota (numarinta)“. Tai padarė dvi studentės, kurios laikė kačiukę dvi savaites namuose, o po to pasirašė mirties nuosprendį. Jos tai padarė sąmoningai, nes buvo įspėtos, kas gresia mažylei, jų nesugraudino tolimesnis mažylės likimas, joms svarbiausia buvo tai, kad reikia išvažiuoti.

Reikia išvažiuoti, o su mažu kačiuku tebunie kas būna. Joms nebeįdomu, jos nebegali laikyti, o paieškoti kitų išeičių...Kam? Juk tai užima laiko, o jos laiko neturi, jos skuba, joms reikia atsikratyti mažylės jau šiandien. Į visus maldavimus palaikyti kačiukę dar bent dvi dienas, kol surasime jai nors laikiną globą, buvo atsakyta taip: „nesukit mums galvos. Mes neturime laiko. Sakot, sanitarinėj tarnyboj gali susirgti, nu ir kas. Mes neturim laiko“ (...).

Tai nėra gailestis ir pagalba pačiam silpniausiam – palaikyti porą dienų ar savaičių, o po to mesti atgal į lauką ar nunešti į sanitarines tarnybas. Tai labai žiauru ir negailestinga gyvūno atžvilgiu, kai jis jau patiki, kad yra saugus.

Deja, net prieglaudose, kuriose nemarinami gyvūnai, mažyliams nėra saugu. Kodėl? Nes ten laikoma daug gyvūnų, kurie yra ir sergantys ir slaugomi, o mažylių imunitetas dar nebūna susiformavęs. Jie labai lengvai užsikrečia įvairiomis ligomis nuo kitų katinėlių, o tada prasideda tai, ko nemato tie, kurie nori kuo greičiau nusikratyti gyvūno – ligos, gydymai, dar labiau nuo antibiotikų sumažėjęs imunitetas, begalinė gyvūno kančia ir labai dažnai mirtis. Visa tai mato tie žmonės, kurie būna su tais gyvūnėliais ir iš visų jėgų maldauja – palaikykite namuose, dovanokite mažylius iš namų, jiems tai gyvybiškai svarbu, jie labai jautrūs ir pažeidžiami.

Ši maža, miela, jauki mažulytė katulytė, kuriai gailesčio buvo skirta tik dviem savaitėms, labai ieško tikrųjų namučių. Kačiukė, pavadinta Iva, tik neabejingos merginos dėka buvo išgelbėta iš sanitarinės tarnybos ir šiuo metu labai laukia savo žmogaus. Gal galite jai suteikti laikiną globą, o gal ieškote žavios rainiukės, kuri taps jūsų šeimos nariu. Iva labai miela, žaisminga, tvarkinga, tikras mažas laimės užtaisiukas, džiugins jus savo vaikiškais žaidimais.

Jei norite priglausti mažylę Ivą arba ieškote šeimos nario, skambinkite tel. 865354521, 865244093

Lietuvos gyvūnų globos draugijos Vilniaus skyrius