Katytė yra dar jaunutė, vos 4-5 mėnesių amžiaus. Pasodinta į stacionaro narvą tuoj gavo kateterį į veną, šiltų skysčių, keliolikos rūšių vaistų. Kad tik išgyventų. Kokių ligų tik ji neturėjo: kalicivirozė (pūlingos pūslės gerklėje, burnoje ir stemplėje, dėl ko ryti gyvūnas negali savaitėmis iki miršta nuo bado, jei imunitetas nenugali ligos), rinotracheitas (pūliai ir kraujingos išskyros iš akių, nosies), plaučių uždegimas (dėl ko gyvūnas dūsta, plaučiuose kaupiasi skysčiai), galūnių ir snukučio nušalimas...

Baisiausia, kad po šiuo ligų šydu slėpėsi ir dar kažkas – tarytum nudegusi visa jos kūnelio oda. Bordinė, net mėlyna!!! Nesinori galvoti apie blogiausia, bet panašu, kad ją kažkas apipylė vandeniu ir ji klaikiai nušalo. Tegul viskas grįžta bumerangu... Kai šitiek daug pykčio mūsų visuomenėje, labai sunku atleisti tam, kuris rytoj darys vėl tą patį.

Šiandien Nikita kaip tas minkštas žaisliukas parduotuvių lentynose – sėdi, žiūri, „akimis šaudo“ ir ieško draugų. O jau švelnumas!!! Glaudžiasi, murkia, minko minkštutėlėmis letenėlėmis. Dieve, kaip gi jos gaila... Šitiek prisikentėjo. Kvėpavimas dar nėra labai švarus, odos būklė gerėja, dar reikia laiko, kad bendra organizmo būklė atsistatytų. Deja, apsidžiaugėme per anksti. Lyg visų katytės bėdų dar būtų negana, netrukus paaiškėjo, kad Nikitai dar ir mikrosporija...

Viena gera moteris žadėjo prisidėti prie Nikitos gydymo, tačiau įtariame, kad viskas kainuos labai daug, tikrai bent kelis šimtus eurų, todėl ir Jus kviečiame prisidėti. Kadangi Nikitai nustatytas grybelis, jai stacionare teks praleisti mažiausiai 1,5 mėn., kol visiškai pasveiks. Tik pasveikusi katytė galės keliauti į globą ar naujus namus. Jau dabar dairomės globėjo šiai tobulai apvaliaskruostei, sidabru papuoštai snaigei. Jei Jūsų namuose liūdna, jei reikia draugo, kuris prisiglaustų ir murktų, švelniai iš to didžiulio draugystės džiaugsmo minkytų letenėlėmis, Nikita Jums labai tiks. Užaugusi bus panaši į cukraus vatą sidabrinėmis dėmelėmis – trumpomis kojytėmis, neaukšta.

Katytė – žaisminga, atrodo, lyg visuomet šypsotųsi, be jokios abejonės labai smalsi ir pasiruošusi dovanoti meilę. Jei galite katytę pagloboti (kai ji pasveiks) ar norite suteikti jai namus, susisiekite su mumis jau dabar. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.