Veterinarams nekilo ranką myriop pasiųsti tokią žavią ir dar visai žvalią senučiukę. Kalytė labai laikinai, vos kelioms dienoms buvo apgyvendinta vet.gydyklos narvelyje. Nepaprastai sunku buvo žiūrėti, kaip Puncė jame kankinasi, kaip bijo net oro įkvėpti. Kaip tiesiog stovi sustingusi vienoje vietoje ir dreba, o iš akyčių teka ašarėlės, liežuviuku vis lyžčioja narvo grotas ir tylutėliai, vos girdimai inkšteli, kažkur labai giliai savyje, ne mums, lyg dejuotų jos besidaužanti širdutė... Deja, per kelias dienas nepavyko rasti jokios išeities, klinikoje Puncė gyventi tuo labiau negali.

Vietą jai pasiūlė viena prieglauda Vilniuje. Kalytė ten turėjo išvykti paskutinį kovo savaitgalį. Taip, prieglaudoje Puncė bent jau bus gyva, jai negrės pavojus būti „užmigdytai“. Tačiau juk visi suprantame, kad tokio garbaus amžiaus kalytei geriausia būtų senatvę sutikti šiltuose ir jaukiuose namuose. Prieglaudoje – daug gyvūnų, daug triukšmo, daug nepažįstamų žmonių, jautriai senučiukei Pruncytei tai tikrai netinkama vieta...

Pruncė labai draugiška tiek žmonėms, tiek kitiems gyvūnams, netriukšmauja, kantriai laukia išvedimų į lauką. O dabar patys skaudžiausi įspūdžiai... Išvesta į lauką, ji vis bandė eiti viena kryptimi, pakeltomis ausytėmis, atidžiai klausydama garsų iš tos pusės ir stengdamasi kažką ten įžiūrėti. Jos mažas kūnelis ir kresnos letenėlės drebėjo gal iš šalčio, gal iš baimės ir nenusakomo nerimo. Parvesta ir patalpinta narvelyje, kalytė nenustojo drebėti, o iš jos akyčių nuriedėjo... ašarėlės.

Ji šeimininkus NEPAPRASTAI myli ir jų LABAI laukia, tačiau tik mes žinoma, kad jie niekada nebegrįš. Pruncė turi šiokių tokių odos problemų, tikėkimės, gydymas bus sėkmingas ir labai greit viskas bus gerai. Nebijokite, tikrai pakonsultuosime, kas ir kaip. Daugiau informacijos telefonu. Suteikite šiai mažai kalytei saugų prieglobstį savo namuose.

Skubiai ieškome kalytei naujų namų arba laikinų globėjų, kol jos širdutės neįveikė skausmas, baimė ir netikrumas. Susisiekti: tel. 8 600 39525 arba 8 683 39826 (Vilnius).