Jis – kompanijos siela, nors ir tylusis jos narys, sėdintis ir ramiai stebintis visus svečius, orus, ramus. Juk reikia kam nors palaikyti tvarką. Beje, ypatingai mėgsta vyriškąją kompaniją. Su vyriškiais iškart pradeda megzti kontaktą. Apuosto, atsisėda šalia.

Jis – nuolatos palaikys kompaniją kad ir ką bedarytumėte. Tikras namų ruošos darbų pagalbininkas. Padeda šluoti, tiesa, gaudydamas šluotą. Patikrina ar gerai išplovei grindis, ar gerai nuvalei dulkes, ar nieko nepraleidai. Tikras tvarkdarys.

Norite pažaisti? Gudrutis mėgsta žaisti „akių kovas“ iki pirmojo sumirksėjimo. Gal norite išbandyti savo jėgas? Jeigu tingite, nenorite žaisti, katinėliui tai – ne bėda. Jis pats susiras jam įdomių žaidimų ir užsiims. Bet jeigu Jūs jam paliksite maišelį... Tai bus geriausia tos dienos dovana. Žinoma, prieš tai reikėtų išimti produktus iš to maišelio, nors smalsumo tai tikrai nesumažina, nes reik patikrint, ką čia į katino valdas atnešė.

Beje, jeigu kažką bedarant Jums už akių užklius judantis maišiukas – nenusigąskite, tai ne vaiduoklis, tai – Gudrutis. Vis dar nenorite žaisti? Tai irgi ne bėda. Katinas moka paprašyti ir išjudinti žmogų su juo užsiimti. Pakibina su priekinėm letenėlėm, pašoka ir bėgioja kaip įkirptas iš vieno kambario į kitą, tada dingsta. AHA! Žmogus jau pagautas intrigos eina ieškoti katinėlio, o jis slepiasi už užuolaidos ir laukia kol pakibinsi, išgąsdinsi, tada pašoka (lyg jam būtų visas scenarijus itin netikėtas) ir skuodžia į kitą kambarį. Šitas žaidimas tęsiasi iki tol, kol pats katukas pavargsta. Nuobodu pliuškentis vienam vonioje? Gudrius ir ten palaikys Jums kompaniją. Pagaudys letenėle vandens raibulius, patikrins vandens šilumą liežuviuku.

„Kas tavo - tas mano“. Tai Gudriaus moto. Ypač tašiukai, rankinės ir panašūs daiktai. „O, tai mano naujas guolis? Būk ramus, aš pasaugosiu - pagulėsiu ant jo“.

Gudrius turi puikiai išugdytą pajautimą kada žmogus nubunda iš miego ir visada ateina apdovanoti jį rytine savo meile. Beje, ir vakarais reikalauja glostymų. Ne bet kaip, o kiša pats snukutį už delno ir prašo švelnumo. Gali taip visas naktis šildyti Jūsų kojas ir miegoti, miegoti... Vakarais tyliai, vos girdimai, sekti pasaką mur mur prieš miegą, o ryte priglunda prie veido ir žadina kutendamas ūsiukais.

Sėdi prie kompiuterio? Gudrius padės ir čia, tik savo naudai. Ateina, pasistiebia, pabaksnoja letenėle į šoną arba užšoka ir susirango ant kelių. Kas be ko, letenėles reikia uždėti ant dešinės rankos, su kuria reikia daugiausiai dirbti.

Kaip ir didžioji dauguma katinų, mėgsta apsimesti, kad jis tavęs negirdi. Pavyzdžiui, jis sėdi kur nors įsitaisęs. Pašauki, ausytės pakreipiamos į balso pusę, bet katinas toliau sėdi kaip statula apsimesdamas, kad nieko nebuvo. Kai nustoji šaukti ir nebekreipi dėmesio, po kokių 5 minučių ateina pats ir prisiglaudžia prie šono.

Gudrius – galėtų dalyvauti šuolio į aukštį varžybose. Kad ir kaip katinui būtų skaudu pripažinti – moka šokinėti kaip šuniukas. Pakeli ranką ir katinukas šoka į viršų! Taip pat galėtų pagalvoti apie aukštalipystę, pradedant nuo Jūsų peties (iki kol neišlaiko pusiausvyros ir nukrenta) ir baigiant spintelių paviršiais. Kas be ko, pačių aukščiausių spintelių - palubėse.

Jeigu norite saugoti savo privatumą už uždarų durų – nepavyks, nes Gudriui „klaustrofobija“. Jeigu per savo neapdairumą uždarysite duris kur jo WC, būsite maloniai katiniškai paprašyti įleisti. Jeigu nepavyks susitarti gražiuoju, pats atsidarys duris. Bet kam vargti jei namie yra durininkas, m?

Nesupratau? Nejau Jūsų rankos vis dar instinktyviai neieško telefono, nerenka numerio ir neieško Gudručio? Gudrutį rasite skambindami telefonu 8-626-41536, o nuo birželio 15 d. telefonais 8-600-36883 arba 8-626-10890.

Katinukui globa reikalinga nuo birželio 15 d. Jis negali gyventi „Lesės“ kačių kambaryje su daug kitų murkių, nes tai jam sukelia didžiulį stresą.