Per ne vienerius veiklos metus mačiau pilna žaizdotų, lopais nuplikusių, nušašusių, beveik plikų katinų, tačiau tokio, kurio kūnas tiesiogine to žodžio prasme būtų virtęs vientisu skausmingu, pleiskanotu šašu be sveiko lopinėlio, ne...

Toks sudėtingas atvejis pirmą kartą „Naminukų“ istorijoje. Vežiau jį į veterinarijos kliniką drebančiomis rankomis ir vienintele įkyria mintim galvoje – „o siaube, kas jam? Kas jam? Kas jam?!“

Dėl šio didelio vargdienio sulaukėme skambučio iš Naujininkuose gyvenančios Virginijos, kuri neabejinga savo ir aplinkinių kiemų beglobiams. Ji pažįsta kiekvieną čia gyvenantį katiną, tačiau šis – ne vietinis, atsirado tarsi iš niekur. O mes žinome, kad iš niekur jie neatsiranda… Sprendžiant pagal jo būklę, galima daryti prielaidą, kad arba tai iš namų išmestas labai apleistas ir negydytas katinas, arba atvežtas iš kitur (kartais žmonės, pamatę savo kieme ligotą katiną, taip išsigąsta, kad vienas iš problemos sprendimo būtų jiems atrodo „išvežt šią problem kitam kiemui“).

Pavadinome jį Vasariu. Iš karto norime padėkoti Tarandės veterinarijos klinikos gydytojoms, kuriomis visada galime pasikliauti gelbstint tokius visomis prasmėmis sudėtingus atvejus. Šiuo metu Vasaris glaudžiasi klinikos stacionare. Atlikus skubų tyrimą, paaiškėjo, kad jo kūną tiesiogine to žodžio prasme suvalgė niežinės erkutės. Tokio sunkaus atvejo nesitikėjo ir pačios veterinarės, todėl šiandien dar sunku prognozuot, ar pasiseks mums jį išgelbėti, nes kraujo tyrimas rodo ir stiprų uždegimą, prasta ir bendra katinėlio būklė.

Kaip Vasaris jaučiasi, galima tik įsivaizduoti: jį kankina beprotiškas niežulys, sumišęs su skausmu, vietomis jis nusikasęs visą odą, jam sunku visiškai atsimerkti, nes viso snukučio ir vokų oda tiesiog suragėjusi. O pagal dantis, tai visai ne senas katinėlis, ir būtų reikėję tik laiku sulašinti reikiamus lašiukus ir šiandien jis nebūtų virtęs kankiniu.

Gydymas bus ilgas ir sunkus, jo metu Vasaris glausis stacionare. Labai prašome nepalikti mūsų vienų šioje bėdoje, ir jei tik galite pagelbėti ir nors kažkiek prisidėti prie Vasario gydymo, būsime be galo dėkingi, nes tik Jūsų palaikymo dėka mes galime imtis ir nebijoti tokių atvejų kaip šis. Juk kas kartą jiems pažadame padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso.

Jei galite prisidėti prie Vasario gelbėjimo operacijos, paaukoti galite į „Naminukų“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodydami „Vasari, pasveik“. Norėdami daugiau sužinoti apie Vasario būklę ar kažko paklausti, skambinkite „Naminukams“ tel. 8 648 30077 (Vilnius).