Laimė, geraširdė kaimynė išaugino Murkos vaikus. Katos brolis sėkmingai padovanotas, o va Katai kažkodėl vis nepasiseka... Kata du kartus buvo nesėkmingai padovanota. Pirmąjį kartą žmonės, priglaudę Katą, vėliau pareiškė, kad vaikas alergiškas katėms, nors daugelį metų gyveno su katėmis. Antrą kartą Katos labai norėjo viena šeima su mažu vaikučiu. Nutarėme surizikuoti ir padovanoti katytę su galimybe po savaitės – dviejų gyvūną grąžinti, jei Kata neapsiprastų.

Žmonės kantriai laukė, lepino, davė laisvę ir laiko apsiprasti. Viskas būtų buvę gerai, jei ji taip nebijotų vaiko. Panašu, kad praeityje katytė patyrė daug sunkių akimirkų, bent jau barti tikrai gaudavo. Naujuose namuose Kata gyveno naktinį gyvenimą. Visą dieną ji slėpdavosi po lova bijodama įvairių garsų, kentė, nėjo į tualetą, nevalgė, o kai visi nueidavo miegoti, katytė karaliaudavo. Tai nenormalu.

Kata vėl buvo gražinta globėjoms. Kata gimusi 2012 gegužės 9 d., jos svoris – apie 6 kg. Ji sterilizuota, skiepyta. Katytė ramioje globoje be vaikų elgiasi kaip tikra karalaitė – daug ir sočiai valgo, maistui yra neišranki, mėgaujasi dėmesiu, žaidžia su kamuoliukais, užsilipa ant aukščiausių spintų, lentynų, viską stebi kaip iš sosto. Kata – labai miela ir draugiška, stambi ir apvalaina, įsidūkusi ridinėjasi po kambarį kaip pūkų kamuolėlis. Jaunutė, smalsutė, viskuo domisi.

Kata bus tikra puošmena – minkšta, didžiulė, pūstaskruostė bičiulė. Žaisminga, gaudo jai numestus kamuoliukus ar kankorėžius. Beveik nesidrasko, žaisdama kartais mėgsta švelniai kąsti, kaip koks šuniukas. Nedrasko baldų, tačiau nagus reikia kirpti, nes šie užauga gana dideli ir aštrūs, todėl žaisdama gali netyčia užkabinti. Bet nagučius nukarpyti nesunkai leidžia. Reikalus atlieka tik į dėžutę. Draugiška kitų kačių atžvilgiu, su šunimi kontakto stengiasi išvengti, bet, jei šuo draugiškas katėms, dėl to didelių bėdų neturėtų kilti.

Ieškome šiai gražuolei namų, kur nebūtų triukšmo ir mažų vaikų. Dabartinė Katos globėja birželį išvyksta, tad jei iki to laiko nerasime namų, reikės ir globos perėmimo. Jei galite padėti, susisiekite. Kata šiuo metu yra Vilniuje. Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Daugiau informacijos – telefonu. Mūsų kontaktai – tel. 8 615 58898, 8 689 73782. (VšĮ „Rainiukas“). Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais, nutikus nelaimei ir esant neatidėliotinai situacijai, prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.