Kūzios gyvenimo istorija nedžiuginanti. Rudenį kažkas ją atvežė ir išmetė vieno Baltupių daugiabučio kieme. Katytė bėgo prie žmonių kniaukdama ir prašydama pagalbos. Taip ji pragyveno beveik mėnesį, kartais pamaitinama, kartais nuvejama šalin.

Vieną vakarą, krentant pirmajai žiemiškai šlapdribai, mano širdis neatlaikė liūdnų katytės akių žvilgsnio. Pasiėmiau juodą gniutuliuką ant rankų, nusinešiau į mašiną ir parsivežiau namo, kur jau gyveno dvi išdidžios rūšies atstovės.

Čia ir prasidėjo. Visą žiemą bandėme įvairiausius kačių sudraugavimo būdus. Viena iš senbūvių susitaikė su naujokės buvimu ir išdidžiai ją ignoruoja. Tačiau kita, pati seniausia namų gyventoja, visais įmanomais būdais demonstruoja Kūziai savo nemeilę.

Todėl ieškome Kūziai namų, kuriuose ji būtų viena arba su kitu draugišku augintiniu. Gaila žiūrėti, kaip ji išgąstingai dairosi, ar saugu išeiti iš savo slėptuvės, ar aplink nėra piktosios namų priešės.

Katytė draugiška, miela, rami. Neišranki maisteliui - skaniausias sausas, konservus taip pat mielai valgo. Tvarkingai naudojasi dėžute, nereikalauja daug dėmesio - tik duok užsirangyti ant kelių ir pamurkti.

Katytę galime atvežti. Taip pat pridėtume kraiko dėžutę ir maisto. Katytė sterilizuota.

Kūzia globojama Vilniuje, tačiau galimas atvežimas ir į kitus miestus. Kontaktinis tel. nr.: 8 600 07 889.