Triksė - taip praminė ją globojantis Žygis. Ji buvo rasta sužeista, išsigandusi ir sušalusi. Ačiū globėjui Žygiui ir kitiems neabejingiems žmonėms, kurių dėka Triksė išmoksta džiaugtis gyvenimu. Šiandien buvusios žaizdos jau beveik užsitraukė, teliks randelis ant pėdutės ir galbūt širdyje. Galbūt tik slogus prisiminimas, kad kažkas nuskriaudė. Ir kažkas vėliau padėjo! Todėl Triksė, nors dar visai jaunutė, pažino savo kailiu, kad žmonių yra visokių.

Ir dėl to ji visai nesikremta. Ji nori būti šalia žmogaus, ji nori patirti tą švelnumą, ji nori pabandyti perprasti, ko norime mes. Ir turbūt norėtų, ir turbūt vistiek rizikuotų net šimtąjį kartą nusivylusi ir patyrusi tą pačią skriaudą. Nes kalytė Triksė atlaidi ir nuolanki. Ji gali jausti skausmą, bet nejaučia nuoskaudos.

Triksė moka būti itin susikaupusi. Ji imli ir nori mokytis. Ne dėl savęs, kaip pratę žmonės, o dėl žmogaus, dėl savo būsimo šeimininko, kuris galėtų didžiuotis ja. Triksė lanko dresūros pamokėles ir yra viena iš pavyzdingiausių mokinukų. Švelni, paklusni ir patikima Triksė primena dobermano mišrūnę, šiuo metu jai maždaug 4-5 mėn. Užaugusi ketina būti vidutinio ūgio.

Ji ieško šeimininkų, šalia kurių tvirtai žinotų, kad gali jais pasitikėti ir kad dėl jų verta nertis iš kailio ne dėl baimės neįtikti, o dėl to, kad jie patys geriausi! Galbūt Tu ieškai ištikimiausios iš ištikimiausių? Kaip tik dabar į ją žiūri - tai Triksė!

Dėl šios gražuolės skambinkite globėjui Žygiui tel 8 600 19246 arba „Naminukams“ 8 648 30077 (Vilnius)!