Apsigyvenęs prieglaudoje, Džasparas jau beveik dvejus metus praleido prieglaudos narvelyje. Jis yra itin įspūdingo stoto katinukas, už save mokantis pakovoti. Džasparas yra labai meilus, kai tik turi galimybę, iškart puola trintis prie žmogaus ir nenori jo paleisti.

Katinėlis švarus, gavęs vaistų nuo parazitų, skiepytas, kastruotas. Ši trumpa istorija nėra bandymas jį pareklamuoti ir rasti naujus namus, ne, to mes jau seniai nebesitikime.

Tikriausiai Džasparas nugyventų savo dieneles pas mus, jei ne nauja ir labai rimta sveikatos problema, kuri pažįstama ne vienam žmogui - diabetas. Turbūt daugelis žinote, kad insuliną sergančiajam reikia leisti du kartus per dieną, ryte ir vakare, lygiai 12 valandų skirtumu. Tarkime, 7 val. ryto prieš eidami į darbą suleidžiate jam insulino, tada jau po darbų vakare, 19 val., vėl Džasparui suleidžiamas insulinas.

Kodėl rašome šią katinėlio turbūt nelabai ką dominančią sveikatos kortelės informaciją? Problema ta, kad prieglaudoje leisti insuliną reikiamu grafiku praktiškai nėra galimybės. Visų pirma, ne visuomet reikiamu metu būna savanorių prieglaudoje, kurių ir taip nuolat trūksta, be to, galinčių tai padaryti skaičius dar nepalyginamai menkesnis, nes kai kuriems, deja, adatų baimė yra neįveikiama, kiti bijo pakenkti, bet faktas tas, kad be insulino Džasparas gyventi negali ir žaisti rusiškos ruletės negalima.

Kol kas pavyko užtikrinti sklandų insulino injekcijų leidimą, tačiau ilgesniam laikotarpiui tai nėra įmanoma, krūvis tenka vos keliems (ypač vienam) žmogui, turint omeny, kad dar laukia daugiau nei 70 kačių. Bet svarbiausia yra Džasparo sveikata, tiksliau - netgi gyvybė, todėl labai prašome globos Džasparui. Suprantame, kad tikimybė rasti jam globą ne didesnė nei laimėti aukso puodą loterijoje, bet negalime nepabandyti. Džasparas tiesiog nori gyventi...

Jeigi galėtumėte suteikti globą Džasparui, kad ir riboto laikotarpio, aprūpintume vaistais, maistu ir viskuo, ko tik reikės katinuko priežiūrai bei globai. Taip pat apmokysime, kaip elgtis su insulinu, kaip jį leisti (tikrai nesunku), patarimų ir pagalbos galėsite kreiptis bet kada. Šis mielas, bet tvirto charakterio katinas, jau dvejus metus praleidęs narvelyje, nusipelnė dar gyventi, padėkime jam kartu.

Jeigu norėtumėte pagelbėti Džasparui arba dar dvejojate, skambinkite tel. 8 605 33452 (Vesta) arba rašykite info@lese.lt (Vilnius).