Dešimtys jų metų metus gaišo niekieno neišgirsti. Situaciją komplikavo tai, kad apie gyvūnų padėtį buvo žinoma, bet patekti į tos moters butą nebuvo jokių galimybių. Ji neįsileisdavo nei soc.darbuotojų, nei šeimos narių.

Vasario pabaigoje buto, kuriame buvo kalinami gyvūnai, šeimininkė pateko į ligoninę. Tuo pasinaudojo moters giminaičiai ir kreipėsi pagalbos į gyvūnų mylėtojus. Į vietą nuvykę savanoriai buvo šokiruoti: link jų šliaužė išbadėję, vos judantys, sudžiuvę, dehidratavę katinėliai, kurių nosys, gerklės, akys plūdo pūliais ir kraujais. Jie buvo tokie sulysę, kad buvo baisu juos paimti ant rankų, baiminantis neperlaužti pusiau!

Kailio, odos būklė neapibūdinama, toks įspūdis, kad jie nesiprausę kelerius metus! Taip nutinka tada, kai gyvūnai ilgą laiką serga, kenčia skausmus, badą. Dingsta higienos įgūdžiai. Kas baisiausia, nuolat plūstančios išskyros iš kvėpavimo takų pridžiūna, o būdami be dantų, žaizdotomis burnomis jie negali savimi pasirūpinti. Tai buvo kraupu visomis prasmėmis - gaila buvo žiūrėti į ligų, bado, parazitų išvargintus gyvūnų kūnus ir į vilties bei pagalbos šaukiančias ašarojančias akis.

Mūsų organizacijai atiteko Mila ir Bingo. Šiuos vardus jie gavo jau po išgelbėjimo. Atrodė, kad iki tol jie ne tik kad vardų neturėjo, bet apskritai klausimas, ar žmogus, kuris jais „rūpinosi“, žinojo, kad tokie jo bute egzistuoja. Žinojome, kad imame pačius vargšiausius, vien jų išvaizda išdavė apie tragišką sveikatos būklę. Suskubta į gydyklą.

Diagnozės (vasario pabaigoje)

Bingo nustatyta dehidratacija, išsekimas, viršutinių kvėpavimo takų chroniškos ligos, galvos trauma (vienos akies obuolys persisukęs nuo smūgio! Ja gyvūnas nieko nemato), dėl negydymo akytė, kuri galėjo matyti, išvagota kačių gripo komplikacijų (susiformavęs mėlynas debesėlis). Siaubingas dantenų uždegimas, sukeliantis burnos ertmės pūliavimą. Katinėlis silpnas, išbadėjęs, vieni kaulai ir pūstas pilvas.

Milai nustayta sunki kalcivirozės forma - burnoje tragiškos kraujuojančios, pūliuojančios skylės, stiprus rinitas, dėl ko visa nosytė, lūpos, smakras nusėtas žaizdomis, vietomis nebuvo odos dėl nuolatinės drėgmės ir dirginimo. Katytė dehidratuota, išsekus, kaulus gali suskaičiuoti vizualiai. Mila neturi dantų, bet ne todėl, kad sena, o todėl, kad neturėjo normalios mitybos. Sutrikus medžiagų apykaitai, gyvūnas neteko visų dantų.

Abu katinėliai nė sykio gyvenime negavę vaistų nuo parazitų, užpuolę išorės kraujasiurbiai išvystė mažakrauystę. Dėl badavimo pažeista inkstų funkcija. Reikalingas ilgas gydymas, subalansuota mityba ir tikėjimas.

Praėjus dviems savaitėms po gydymo stacionare, nebuvo matyti jokių pokyčių. Atrodė, kad jie ėda, laka, gauna krūvas vaistų, antibiotikų, vitaminų, o viskas kaip į kiaurą kibirą. Gyvūnams reikėjo namų globos, kur jais bus geriau pasirūpinta, kur bus skirta laiko papildomoms procedūroms (tepalai žaizdoms, kailio švarinimas, papildomų vitaminų, aminorūgščių dozės ir kt.), kur globėjas nuoširdžiai rūpinsis, paguos, padrąsins ir mylės. Pagalbos ranką ištiesė globėja Daiva. Ačiū jai už pasiaukojimą! Sutarėm, kad sąlygas suteiksime mes, o globos našta teks jai. Bet laikina globa truks iki tol, kol jie galės būti dovanojami. Moteris turi savo gyvūnų, sutarė su šeima terminą, ir Milą su Bingo įkurdino katilinėje.

Įvyko stebuklas. Bėgo laikas, sunkus ir varginantis globėjai Daivai. Rūpinasi ji katinėliais lyg savais augintiniais. Pamažu pradėjo ryškėti sveikimo požymiai! Specialus maistas inkstininkams (konservai), labai brangūs spec. papildai, vitaminai, nuolatiniai vizitai pas gydytojus, tyrimai, nuoširdžios ir daugybę laisvo laiko atimančios pastangos.

Po kelių mėnesių gydymo – rezultatai

Mila jau sveika, kraujo tyrimai geri, katytė sterilizuota. Tiesa, dar laukia skiepai ir patartina dėl buvusių inkstų problemų kelis mėnesius girdyti papildus (lašiukai ant maisto). Bet ji jau gali keliauti į naujus namus.

Bingo - kiek kitokia siutacija. Pasitaisęs atrodo kur kas geriau, bet kraujo tyrimai, rodantys inkstukų rodiklius, nedžiugina. Laikosi tokia pati būklė nepaisant gydymo, spec. pašaro. Ir viskas tik dėl to badavimo, tos nepriežiūros, žiauraus elgesio su tuo, kas negali apsiginti ir pasiskųsti. Skaudu siaubingai. Gali būti taip, kad Bingo visą gyvenimą reikės spec. pašaro ir papildų. Ir kiek jau lemta, tiek jis gyvens. Pasistengsime inkstų būklę pagerinti pakeisdami papildus, bus paskirtas labai brangus gydymas. O tada rizikuosime kastruoti.

Abu katinėliai - be užkrečiamų ligų, neigiami virusinių ligų testai, abu sutaria su kitais gyvūnais.
Mūsų ir katinėlių svajonė - surasti gerus žmones, kurie suteiks jiems abiems vienus namus. Na, bet jei taip nenutiks, labai džiaugsimės, kad laimė nusišypsos bent vienam. Abu verti gražaus gyvenimo iškentę siaubingą pragarą. Niekas nežino, ką tas ligotas žmogus darė vargšams gyvūnams, kodėl Bingo išgelbėtas su buvusia sunkia trauma... Badas, troškulys - baisiausia galima mirtis. Laimei, šiems dviems katinėliams pavyko jos išvengti. Bet liko skaudžios, nepataisomos pasekmės.

Apie Milą ir Bingo:

Mila - nuostabi katytė, kuri lipte lipa žmogui ant rankų. Nori bendravimo, dėmesio, daug murkia, jaučiasi puikiai tiek vaikų, tiek suaugusių draugijoje. Rami, tyli, neįkyri, žaidžia raginama, mielai dalinasi žaislais su kitais gyvūnais. Mila - tikra meilutė, neleisianti jausti vienatvės ir liūdesio. Ji bus visur drauge - mielai padės ruošti pietus, su malonumu žiūrės kartu su Jumis mėgiamą filmą, paguos prisiglaudusi, jei grįšite pavargęs, neramus. Mila - tikras, trapus stebuklas, kurį vos per plauką pavyko išgelbėti. Katytė turi brolį Bingo, kurį mielai pasiimtų kartu į naujus namus. Na, bet jei tektų skirtis, Mila brolį prisimintų visą gyvenimą ir linkėtų jam gražios, saugios ateities.

Bingo - tai tas katinas, kuris „lipa ant galvos“ siekdamas žmogaus meilės ir dėmesio. Murkia daug ir garsiai, jam labai reikia užšokti ant kelių, pasiprašyti ant rankų ir siekti žmogaus veido su planu „pabučiuoti“. Tikras bučiuoklis! Gerietis flegmatikas. Duok dėmesio, konservų ir būsiu tau geriausias draugas!

Bingo sutaria su kitais gyvūnais, myli vaikus, užjaučia liūdinčius ir vienišus žmones. Glaudžiasi, trinasi, ramina. Akivaizdu, kad šitiek prisikentėjęs bet kokiais būdais bando vengti blogų emocijų. Didžiausias noras rasti namus, kuriuose vietos būtų ir jo sesutei Milai...

Mila - rainai balta, o Bingo - bengalinis rainius. Abiems daugiau nei 5 m. Deja, gydytojai negali nustatyti tikslaus amžiaus, nes jų sveikatos problemos yra ne senatvinės.

Žinau, kad daugelis paklaus, kodėl tokių neužmigdėme. Neįmanoma! Kai matai jų akis, kai paimi ant rankų, jie prisiglaudžia ir tavimi tiki, o tu žinai, kad yra vilties pasveikti, kad galbūt kažkada atsiras tas žmogus, kurs pamils tokį, va niekam nereikalingą, prisikentėjusį ir niekad neturėjusį normalaus gyvenimo. Kaip gali užmigdyti vien dėl to, kad gyvūnas, išvargintas ligos, nepatrauklios išvaizdos net nepabandęs jam padėti? Mes ne dėl to savanoriaujame, kad šansą duotumėm tik sveikiems, jauniems ir patraukliems. Visi nori gyventi - ir senučiukai, ir ligoniukai.

Padėkite mums išgydyti katinėlius ir surasti jiems namus. Per visą šį laiką Bingo ir Milos gydymui, priežiūrai, išleista daugiau nei 2000 Lt. Labai prašome prisidėti prie jų gelbėjimo ir gydymo.

Laukia pakartotiniai tyrimai, brangūs papildai, brangus spec. maistas, skiepai, išlaikymas iki jiems nerasime nuolatinių namų.

Šie du nuostabūs gyvūnai verti užmiršti pragarą ir pajusti tikrą katinišką gyvenimą. Ačiū visiems geriems žmonėms už paramą ir pagalbą.

Jei tik turite kamputį dviems ar vienam šių katinėlių, skambinkite, rašykite mums. Atsakysime į visus Jūsų klausimus, suorganizuosime susitikimą su gyvūnėliais. Taip pat skambinkite ir tie, kurie galėtumėt globoti katinėlius, bet to nedrįstate daryti dėl galimų finansinių rūpesčių (jiems ateityje reikalingų tyrimų, spec. maisto ir t.t.). Mes Jums padėsime! Milai ir Bingo tiesiog reikia namų, o pasirūpinti jais visuomet pagelbėsime.

Ačiū globėjai Daivutei už nepriekaištingą globą ir meilę nuskriaustiesiems!

Susisiekti: info@rainiukas.lt, tel. 868973782, 861558898 ( VšĮ „Rainiukas“)