Šalia degalinės esančios kavinės darbuotojai suprato, kad orams šąlant, katytei, neprisitaikiusiai prie gatvės gyvenimo, išlikti bus tikras išbandymas. Kavinės pakraštyje jie pastatė kartoninę dėžutę nuo vėjo ir kritulių. Ten Tabita išgyveno daugiau nei mėnesį. Beje, valgydama tą patį, ką ir kavinės lankytojai, ir... Šiek tiek daugiau nei turėtų, dėl to dabar žvelgdama į veidrodį truputį kremtasi.

Savanorė Ramunė kartą užsukusi į degalinę ir sužinojusi Tabitos istoriją, nebegalėjo nurimti, nes buvo akivaizdu - katytė naminė ir čia ji vargo. Taip Tabita atkeliavo į „Naminukų“ globą. Šiuo metu ji klinikos stacionare: jau nublusinta, „nukirminta“, sterilizuota ir netrukus bus paskiepyta.

Tabita turi išskirtinį, didelėm simetriškom dėmėm išsidėsčiusį, dar kitaip vadinamą „bengališką“ rainumą. Ji jauna (maždaug 1-3 metų), meili, rami, mėgsta būti glostoma, gerai jaučiasi šalia žmogaus ir yra pasiruošusi keliauti į namus, kur būtų reikalinga ir mylima.

Ieškome Tabitai šeimininkų, ir jei juo galite būti Jūs, nedvejodami skambinkite „Naminukams“ tel.nr. 8 648 30077 (Vilnius).