Ir nusiminė, ir apsidžiaugė Tania, kad netikėtai pavėsinėje atsiradusi katė dingo. Atėjus vakarui, kai iš daržo pradėjo vyti lietus, Tania išgirdo keistą garsą. Paukštis? Ne, ne paukštis... Liūdniausias pasaulyje verksmas sklido iš pavėsinės. Priėjus pavėsinę, Tanią pasitiko rėkianti mažylė - marmurinė katulytė. Akys nuo pūlių sulipusios – sėdi užsimerkusi ir klykia visa gerkle. Sušalusi, alkana, visa siaubingai nelaiminga. Tania susuko ją šiltai į apklotą, išvalė akytes, sušildė, pamaitino. Ką daryti?

Katė vieną vaikiuką paliko, tačiau turi sugrįžti – tai žinojome. Supratome dar vieną labai svarbų dalyką: kas jos laukia su laukine mama soduose, kai akys jau pūliuoja (iš skaudžios patirties gerai žinome, kad negydomi mažyliai ilgainiui praras akis arba turės kitų komplikacijų, į sodus sugrįš atšalus orams jau didesni ir laukiniai, o iš sodų rudenį visi išvažiuoja... ).

Nuspręsta imti į globą, gydyti ir ieškoti jai namų. Praminta ji Alisa. Lyg žaislinė, nepaprastai graži, apvaliom, didžiulėm akim žiūri į pasaulį, viskuo domisi. Puikiausiai sutaria su kitomis katėmis, drąsi, žaisminga, kaip vijurkas jau pirmą dieną naujoje aplinkoje duodasi, išdykauja, namus globėjos verčia aukštyn kojom. Dabar ji saugi, mylima ir lepinama – dabar ji Alisa Stebuklų šalyje.

Labai prašome prisidėti prie Alisos gydymo ir išlaikymo. Jai vos mėnuo, reikalingi kokybiški, geri konservai, sausas maistukas, vaistukai nuo parazitų. Būsime dėkingi už paramą. Žinoma, mažylė taip pat ieško ir atsakingų, rūpestingų šeimininkų.

Skambinkite, rašykite: info@rainiukas.lt ir +370 689 73782; +370 615 58898 (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius)