Ką reiškia nereikia? Kai katinas eina gatve ir nemato automobilio, akys nuolat pūliuoja, infekcija skverbiasi į akiduobes, vėliau - į smegenis ir bet kurią akimirką gyvūnas gali pakliūti į bėdą dėl savo taikaus, draugiško būdo, apie kokį „nieko daryti nereikia“ galima kalbėti?! Ir apskritai, kaip aklas gyvūnas gali gyventi lauke?! Atvykome ir negalėjome patikėti, kad pūkuotas, murkiantis, minkštas it debesėlis katinėlis apskritai dar gyvas!

Taip, galbūt viena akimi jis kažką neryškiai mato, tačiau jį išvydus pirmą kartą akių būklė buvo klaiki... Ragena išopėjusi, vyzdžių nesimato, ant vienos akies vokas priaugęs prie rainelės, o visa tai „puošia“ gausus pūliavimas ir kraujingos išskyros. Visų negalavimų priežastis - negydytos rinotracheito (kačių gripo) komplikacijos.

Iš patirties žinome, kad yra du būdai gyventi su pažeista ragena: jei akyje nuolatinis uždegimas, ragena grublėta, šašuota, skylėta ar akis išstumta iš akiduobės, būtina akies šalinimo operacija, o jei per ragenos pažeidimą gyvūnas gali kažką matyti, būtina bent jau palaikyti stabilią akies būklę lašais, kad neįsimestų infekcija, nesivystytų gilesnės opos. Kodėl gydytojas tuoj „nurašė“ katiną ir nepatarė bent jau išgydyti pūliavimo ir palaikyti bent jau patenkinamą akies būklę? Ar aiškinti tingėjo, ar šiaip, nelabai patinka beglobiai? Pikta, garbės žodis.

Keliavome pas akių specialistą. Čia, kaip ir tikėjomės, gavome nurodymą lašinti krūvas lašų, gerti antibiotikus, pirma pašalinti infekciją iš akių. Kartą per savaitę reikia rodytis, stebėti akis. Vienos akies būklę galėsime tik palaikyti - ant jos ryškus, mėlynas debesėlis, katinėlis ja mato tik šešėlius.

Kita akis mato daugiau, tačiau ant jos tas nelemtas vokas, kurį galbūt ateityje galima bus operuoti ir patraukti nuo vyzdžio centro. Bet tai paaiškės po kurio laiko, po kelių mėnesių, kai pati akis pradės tvarkytis. Taigi, kai baigsis kelių savaičių antibiotikų kursas, toliau bus reikalingas intensyvus lašinimas.

Moteriškė, kuri Debesėlį globojo lauke, įsileido gydymo laikotarpiui į namus. Deja, pati yra garbaus amžiaus, beveik nieko nemato, labai sunkiai jai sekasi lašinti Debesėliui akeles. Debesėlis nesutaria su jos katėmis, todėl nuolat vyksta muštynės. Moteris tikisi jį išgydyti ir paleisti atgal, deja, tai neįmanoma, nes tokiam ligoniukui gyventi šalia gatvės jokiu būdu negalima, o ir vaistų į akis lašinimas liks visam gyvenimui, tik tiek, kad jis nebus dažnas.

Debesėlis - mielas, murkiantis, labai draugiškas, švelnus katinėlis. Labai smalsus - visur jam reikia sudalyvauti, viską apuostyti, išgirsti. Debesėlis turi akies ragenos pažeidimus, tačiau nėra visiškai aklas. Tvarkingai naudojasi dėžute, dievina naminį maistą. Jam labai reikalingi atsakingi globėjai arba šeimininkai. Ačiū.

Būtumėm dėkingi, jei prisidėtumėte prie Debesėlio gydymo ir privalomų nuparazitinimo procedūrų, skiepų, būsimos kastracijos. Nuolat reikia pirkti lašiukus – „Corneregelį“ ir „Hypromeliozę“. Ir gydymas pas geriausią Vilniuje oftalmologą brangiai kainuos. Katinėlis gyvena Apkasų g., Vilniuje.

Jei turite galimybę padaryti gražių Debesėlio nuotraukų, būtumėm dėkingi. Taip pat labai pagelbėtumėte, jei kartą per savaitę jį galėtumėte nuvežti į gydyklą. Reikalinga pagalba ir globėjai sulašinant šiam kačiukui vaistus į akeles - terorizuoja jis senolę, spurda, kruta.

Turime labai daug ligoniukų, fiziškai labai vargstame visus juos rodyti gydytojams, aprūpinti globos priemonėmis, nieko nebespėjame. Prisidėkite prie Debesėlio koordinavimo. Ačiū.

Mūsų kontaktai: 868973782, 861558898 arba info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius).