Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame

 (21)
Manote, žinote, kas iš tiesų vyksta aukštos klasės restoranuose? Nieko panašaus. Padavėjas Fredas, dirbantis Manhatene, patarė, kaip būti geresniu klientu restorane.
Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame
© shutterstock

Štai ką jis patarė (ir suteikė galimybę mesti žvilgsnį į virtuvę):

Nemanykite, kad kiekvienas ingredientas yra tobulas. „Visi pasaulio restoranai meluoja apie tai, iš kur įsigytas maistas. Na, gal nemeluoja, gal nutyli, – pasakoja Fredas. – Restoranuose svarbu pinigai, vyriausiasis virėjas pataupys – su skrebučiais, padažais ar salotomis. Galiu nupirkti organinių salotų gūžę už 5 dolerius arba tris iš „Cisco“ (didelio restoranų tiekėjų tinklo) už 3 dolerius. Jei nesate mikrobiologas, skirtumo tarp organinių ir neorganinių salotų tikrai nepastebėsite. Na, o mes vis tiek galime jums sakyti, kad jos organinės.

Nesitikėkite, kad visas maistas yra šviežutėlis. „Žmonės kvaili, – negailestingai sako Fredas. – Jiems atrodo, kad maistas stebuklingas. Taip nėra. Maisto produktai dažnai yra iš didelių prekybos centrų. O kai ko nors pritrūksta virtuvėje, siunčia indų plovėją į parduotuvę nupirkti.“

Fredo nuomone, patys esame kalti, jei manome, kad kiekvienas produktas pirktas iš artimiausio ūkio. „Dauguma restoranuose valgančių žmonių yra kvailoki, – sako Fredas. – Jie tiesiog džiaugiasi, kad nereikėjo gaminti patiems. Taigi, jei meniu neparašyta, kad tos salotos pirktos iš ūkininko Joe, lažinuosi, kad jos pirktos iš „Cisco“.

Negalvokite, kad viskas gaminta vietoje. „Žmonės galvoja, kad viskas pagaminta tą pačią dieną, bet iš tiesų daugelyje patiekalų yra parduotuvėse pirktų ingredientų. Vištiena salotose – konservuota, iš skardinių. Vištienos kotletas buvo užšaldytas. Užsisakinėkite išmintingai. Visada yra patiekalas, kuris yra vyriausiojo virėjo pasididžiavimas, kurį jis gamina pats. Mūsų meniu tai vadinama „ypatingasis“. Štai ką reikia užsisakyti.“

Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame
© shutterstock

Restoranai pakeičia patiekalų komponentų paskirtį. Žmonės galvoja, kad kiekvienas patiekalas pagamintas nuo nulio, o iš tiesų daugybė ingredientų būna paimti iš kitų patiekalų. „Pavyzdžiui, mūsų omarų patiekalas. Žmonėms patinka padažas, bet tai tiesiog omarų sriuba, o sriuba – iš pakelių. Atidarome ir suberiame į ją supjaustytą omarą“, – pasakojo Fredas.

Fredo patarimas: restoranams tenka keisti ingredientų paskirtį, kad sumažintų išlaidas. Atkreipę dėmesį į meniu greičiausiai suprasite, kur taip daroma.

Reikia žinoti, ko klausti. „Atidžiai perskaitykite meniu. Jei neparašyta, kad omaras iš Meino, taip ir nėra. Jis – užšaldytas ir atgabentas. Manęs klausia: „Ar omaras šviežias?“ Atsakau „taip“, nes tai tiesa, – juokiasi Fredas. – Tačiau reikėtų klausti: „Ar omaras šaldytas?“
Fredas yra dirbęs restoranuose, kuriuose krabai ir omarai būdavo patiekiami šaldyti.

Žinokite išimtis. Fredas dirbo keliuose restoranuose, kuriose nėra pigesnių nei 20 dolerių užkandžių žmogui, o klientai labai turtingi. Tačiau ne visi tokias kainas uždėję restoranai yra vienodi. Jis pataria nevalgyti brangiuose restoranuose, apie kuriuos nėra rašę vertintojai.

www.perpasauli.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujienos

5 priežastys atostogauti rudenį, arba Kaip Turkija susijusi su Kalėdomis?

Nors tradicinis atostogų metas baigiasi sulig išeinančia vasara, kelionių organizatoriai ir lėktuvų bilietų pardavėjai pastebi kasmet stiprėjančią rudeninių kelionių tendenciją. Pasirodo, vis daugiau žmonių planuoja keliones į užsienio kurortus spalį ir lapkritį. Turizmo sektoriaus specialistai įvardija priežastis, dėl kurių ryžtamasi tokioms lyg ir „pavėluotoms“ atostogoms.

Vykstame slidinėti: kratysimės automobiliu ar stumdysimės oro uostų eilėse? (6)

Daugeliui slidinėjančiųjų ši žiemos pramoga siejasi su kelione: iki pasieksime kalnų viršūnes, parą–pusantros automobilyje ar išnuomotame autobusiuke vartysimės ieškodami mažiau nusėdėto šono, su kitais avantiūros dalyviais dalindamiesi ir vairuotojo vieta, ir sumuštiniais... Lėktuvų bilietams atpigus, daug kas kelionės ant ratų romantiką iškeitė į vos kelių valandų skrydį, sakoma pranešime spaudai.

Humoras skirtingose šalyse: ar juokingiausias pasaulio anekdotas juokingas ir lietuviams? (30)

Humoras, arba noras juoktis, yra natūralus žmogaus poreikis. Mokslininkai jau seniai išsiaiškino, jog kartas nuo karto gerai pasijuokti, kol paskausta pilvas, yra ne tik smagu, bet ir biologiškai svarbu. Humoras taip pat turi galią panaikinti žmones skiriančius barjerus, ištrinti takoskyrą tarp skirtingų tautų ir nevienodų kalbų.

Kuri vieta yra pati gražiausia Europoje? (32)

Europoje patogu ir pigu keliauti, o palyginus pasaulinius mastelius – viskas yra ir visai netoli. Juk keleto valandų trukmės skrydžiu galima pasiekti kone kiekvieną didesnį Europos miestą ar rinktis iš daugybės kelionių autobusu ir automobiliu. Kitų žemynų gyventojai europiečiams gali tik pavydėti – tiek kultūros įvairovės, architektūros paveldo ir gamtos stebuklų vienoje vietoje galima rasti tik mūsų Senajame žemyne.

Top 5: prabangiausi Las Vegaso restoranai

Turbūt pirmas žodis, šaunantis į galvą pagalvojus apie Las Vegasą, yra prabanga. Čia jos iš tiesų daug – tiek tikros, tiek visiškai kičinės. Žinoma, neapsieinama ir be elitinių kazino (kai tuo tarpu Lietuvoje žmonės dažniausiai renkasi lošimą internetu) ar beprotiškai daug kainuojančių automobilių. Tačiau net ir lošimų rojuje žmonės vakarieniauja, ir ne bet kur, o žadą atimančiuose restoranuose, kuriuose dažnai galima sutikti ir pasaulinio lygio garsenybių.

7 keisti škotų įpročiai

Šiame straipsnyje pateikiame 7 škotų įpročius, kurie svetimšaliams gali pasirodyti keistoki.

Kur nuvykti ir ką nuveikti savaitgalį: 4 dėmesio vertos kryptys šį rudenį (1)

Dar nesuplanuoti savaitgaliai ir daugumoje Europos miestų rudenį vis dar vyraujantys malonūs orai perša tik vieną mintį – nedvejodami galime leistis į kelių dienų nuotykius svetur. Štai didieji kaimyninių šalių miestai lietuviams – trumpai savaitgalio išvykai laiko ir piniginės atžvilgiu itin palankus pasirinkimas.

Ar žinote, kodėl neturėtumėte viešinti socialiniuose tinkluose savo kelionės bilieto? (6)

Socialinių tinklų mėgėjai turėtų būti atsargūs dėl to, ką viešina savo paskyrose, besiruošdami kelionei.

Mėgstantys keliauti kviečiami į turizmo dienos renginius

Kelionės įkvepia nugalėti save. Tai rodo stulbinantys Lietuvos keliautojų, apkeliavusių Lietuvą neįgaliojo vežimėliu, paspirtuku ar kitaip, pavyzdžiai. Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija kaip tik paskelbė, jog šių metų Pasaulinės turizmo dienos šūkis yra „Turizmas visiems!“

11 geriausių miestų gyventi pasaulyje (70)

Pasibaigus vasaros linksmybėms, prasidėjus rudeniui ir kasdienybei, nebesidairome, kur išsprukti pailsėti ir papramogauti – norime gyventi ir dirbti miestuose, kuriuose realizuotume savo profesinius gebėjimus ir užsidirbtume būsimoms kelionėms.

Mokslininkai: atostogos padeda nugalėti stresą ir stiprina imunitetą

Buvo atliktas tyrimas, kurio metu dalis atostogaujančių šiaip ilsėjosi, dalis toje pačioje vietoje meditavo. Abu variantai pasirodė naudingi sveikatai – žmonės tapo atsparesni stresui, sustiprėjo imunitetas, pastebėti pozityvūs ląstelių pokyčiai.

J. Bitinaitė apie gyvenimą Indijoje: tie patyrimai išliks ilgam (8)

Sakoma, kad norint pažinti Indiją, neužtektų ir 10 kelionių. Visgi, dalis turistų būtent čia vyksta kitokio pažinimo tikslais – pažinti save, atrasti vidinę ramybę ir pusiausvyrą, sakoma pranešime spaudai.

Dainiaus Kinderio kelionių kompasas: nuo Filipinų iki Jordanijos

Artėjant šaltajam sezonui prisiekę keliautojai pradeda dairytis į žemėlapio vietas, esančias žemiau pietų pusrutulio, kur šiluma glosto odą ištisus metus, o potyriai nekasdieniški ir nepamirštami. Šį kartą apžvelgsime penkias kryptis, kurios ypač tinka keliauti žiemą ir pavasarį.

Oktoberfest - alaus mėgėjų meka (3)

Bet kuris rugsėjo pabaigoje Miunchene vykstančioje alaus mugėje Octoberfest apsilankęs gerbėjas patvirtins - taip, tai vieta, kurioje norėčiau atsidurti po mirties. Daugiau nei du šimtus metų gyvuojanti alaus mėgėjų šventė įtraukta į Gineso rekordų knygą, kaip daugiausiai lankytojų sulaukianti šventė pasaulyje, sakoma pranešime spaudai.

7 priežastys apsilankyti Edinburge (2)

Edinburgas, Škotijos sostinė, jau senai yra turistų mėgstama vieta, tačiau pastaruoju metu jų ypač padaugėjo.