Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame

 (21)
Manote, žinote, kas iš tiesų vyksta aukštos klasės restoranuose? Nieko panašaus. Padavėjas Fredas, dirbantis Manhatene, patarė, kaip būti geresniu klientu restorane.
Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame
© shutterstock

Štai ką jis patarė (ir suteikė galimybę mesti žvilgsnį į virtuvę):

Nemanykite, kad kiekvienas ingredientas yra tobulas. „Visi pasaulio restoranai meluoja apie tai, iš kur įsigytas maistas. Na, gal nemeluoja, gal nutyli, – pasakoja Fredas. – Restoranuose svarbu pinigai, vyriausiasis virėjas pataupys – su skrebučiais, padažais ar salotomis. Galiu nupirkti organinių salotų gūžę už 5 dolerius arba tris iš „Cisco“ (didelio restoranų tiekėjų tinklo) už 3 dolerius. Jei nesate mikrobiologas, skirtumo tarp organinių ir neorganinių salotų tikrai nepastebėsite. Na, o mes vis tiek galime jums sakyti, kad jos organinės.

Nesitikėkite, kad visas maistas yra šviežutėlis. „Žmonės kvaili, – negailestingai sako Fredas. – Jiems atrodo, kad maistas stebuklingas. Taip nėra. Maisto produktai dažnai yra iš didelių prekybos centrų. O kai ko nors pritrūksta virtuvėje, siunčia indų plovėją į parduotuvę nupirkti.“

Fredo nuomone, patys esame kalti, jei manome, kad kiekvienas produktas pirktas iš artimiausio ūkio. „Dauguma restoranuose valgančių žmonių yra kvailoki, – sako Fredas. – Jie tiesiog džiaugiasi, kad nereikėjo gaminti patiems. Taigi, jei meniu neparašyta, kad tos salotos pirktos iš ūkininko Joe, lažinuosi, kad jos pirktos iš „Cisco“.

Negalvokite, kad viskas gaminta vietoje. „Žmonės galvoja, kad viskas pagaminta tą pačią dieną, bet iš tiesų daugelyje patiekalų yra parduotuvėse pirktų ingredientų. Vištiena salotose – konservuota, iš skardinių. Vištienos kotletas buvo užšaldytas. Užsisakinėkite išmintingai. Visada yra patiekalas, kuris yra vyriausiojo virėjo pasididžiavimas, kurį jis gamina pats. Mūsų meniu tai vadinama „ypatingasis“. Štai ką reikia užsisakyti.“

Prabangaus restorano padavėjo išpažintis: mes jums meluojame
© shutterstock

Restoranai pakeičia patiekalų komponentų paskirtį. Žmonės galvoja, kad kiekvienas patiekalas pagamintas nuo nulio, o iš tiesų daugybė ingredientų būna paimti iš kitų patiekalų. „Pavyzdžiui, mūsų omarų patiekalas. Žmonėms patinka padažas, bet tai tiesiog omarų sriuba, o sriuba – iš pakelių. Atidarome ir suberiame į ją supjaustytą omarą“, – pasakojo Fredas.

Fredo patarimas: restoranams tenka keisti ingredientų paskirtį, kad sumažintų išlaidas. Atkreipę dėmesį į meniu greičiausiai suprasite, kur taip daroma.

Reikia žinoti, ko klausti. „Atidžiai perskaitykite meniu. Jei neparašyta, kad omaras iš Meino, taip ir nėra. Jis – užšaldytas ir atgabentas. Manęs klausia: „Ar omaras šviežias?“ Atsakau „taip“, nes tai tiesa, – juokiasi Fredas. – Tačiau reikėtų klausti: „Ar omaras šaldytas?“
Fredas yra dirbęs restoranuose, kuriuose krabai ir omarai būdavo patiekiami šaldyti.

Žinokite išimtis. Fredas dirbo keliuose restoranuose, kuriose nėra pigesnių nei 20 dolerių užkandžių žmogui, o klientai labai turtingi. Tačiau ne visi tokias kainas uždėję restoranai yra vienodi. Jis pataria nevalgyti brangiuose restoranuose, apie kuriuos nėra rašę vertintojai.

www.perpasauli.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Naujienos

5 eksperto patarimai išsiruošusiems į kelionę autobusu

Kelionė jums – neatsiejama atostogų ar darbo dalis? Svarstote, kaip deramai pasiruošti ir nusiteikti kelionei, kad ši neapkarstų?

„Wizz Air“ skraidins į patraukliąją Prancūzijos Rivjerą – Nicą

Plėsdama skrydžių iš Lietuvos tinklą oro linijų bendrovė „Wizz Air“ skelbia apie naujus skrydžius iš Vilniaus ir pietų Prancūziją – Nicą.

Nuvykę į šį miestelį, galite stipriai nusivilti

Apie Europos vienybės simboliu tapusią bevizio režimo sutartį žinome nepalyginamai daugiau nei apie ramų miestelį ant Mozelio upės.

Atostogaujame su vaikais: geriausi paplūdimio žaidimai

Šeimos su vaikais savo atostogoms mielai renkasi poilsį pajūryje ar prie ežero, nes tokia aplinka ne tik graži, bet ir tinkama žaisti mažiesiems.

Birželį Lietuvos oro uostuose – naujos aviakompanijos ir nauji maršrutai (1)

Nors aviacijoje vasaros sezonas prasidėjo jau kovo pabaigoje, dauguma reguliariųjų sezoninių skrydžių Lietuvos oro uostuose startuos birželį.

Saugios ir kokybiškos pramogos užsienyje: kokius namų darbus reikia atlikti?

Planuojant atostogas ir renkantis papildomas ekskursijas, plaukimą plaustais ar kitas pramogas užsienyje, keliautojams tenka susidurti su išties nemenkais iššūkiais.

Jaunimo atostogos svetur: ten laiko miegui tikrai nebus

Kelionė – vienas geriausių būdų užsimiršti po egzaminų sukelto streso ir atsikvėpti nuo mokslų per naktis.

Specialistė: atostogos nėra priežastis kimšti nesveiką maistą

Atšilus orams atrodo, kad savaitgalius kiekvienas praleidžiame spirgėdami ant lagaminų. Vieni į sodus ar sodybas, kiti – prie ežerų, upių ar jūrų, treti išsiilgto poilsio ieško muzikiniuose festivaliuose ar keliauja į dar šiltesnius kraštus.

Atostogos Maldyvuose: kam ten geriau net nevažiuoti? (6)

Maldyvai vadinami tikru rojumi. Tiesa, dažnam tai glaudžiai susiję su prabanga. Pateikiame naudingą informaciją apie tai, ką vertėtų žinoti apie atostogas juose.

Visa tiesa apie kelionių paketus: ar tikrai „Viskas įskaičiuota“? (5)

Sukantiems galvą, kaip vasarą ir gerai pailsėti, ir sykiu neišleisti krūvos pinigų, kelionių organizatoriai rekomenduoja rinktis kelionės paketą ir poilsio programą „Viskas įskaičiuota“. Bet ar tikrai išvengę beveik visų atostogų organizavimo rūpesčių dar ir sutaupysime?

Šviesiaplaukė gražuolė parodė, su kuo jai geriausia keliauti FOTO (11)

Kai kurie į keliones traukia su savo augintiniais. Viena tokių – užsienietė šviesiaplaukė, kuri į gražiausius pasaulio kampelius vyksta kartu su šunimi.

Į benamio organizuojamas ekskursijas plūsta minios turistų (10)

Benamis, gyvenantis gatvėje šešerius metus, sudarė autorinį ekskursijos apie Nevos prospekto namus maršrutą.

Kelionių organizatorius „Qualispresenca LDA“ atšaukia naujus skrydžius į Madeirą ir Azorų salas

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) gavo patvirtinimą iš Portugalijos kelionių organizatoriaus Qualispresenca LDA, kad š. m. gegužės 30 ir birželio 9 d. planuoti skrydžiai į Madeirą ir Azorų salas atšaukiami.

Planuojantiems atostogas Bulgarijoje teks plačiau praverti pinigines (2)

Šiemet turizmo sektoriuje fiksuojamas rekordinis susidomėjimas Bulgarija. Nors vasaros sezonas dar tik prasideda, kelialapiai į populiariausius Auksinių kopų ir Saulėto kranto kurortus tirpte tirpsta.

Pavojingos lietuvių klaidos, kurias daro būdami saulėje

Per pastarąjį dešimtmetį apsauginių priemonių nuo saulės populiarumas Lietuvoje išaugo. Besirūpinančiųjų oda padaugėjo, tačiau būdami saulėje žmonės vis dar daro klaidų, kurių galima išvengti.