Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai

Šių metų kovo 6 d. be kelionių negalintys gyventi vilniečiai kviečiami į gaivų atostogų nuotykį – pirmąją kelionių įspūdžių konferenciją „Atostogų Guru”.
Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Bertos Tilmantaitės nuotr.

Sekmadienio popietę lankytojai atostogų režimu Menų fabrike „Loftas” praleis visą dieną – ankstyvas rytas prasidės tikrais vėlyvais atostogų pusryčiais, o vėliau visą dieną per dešimt garsių Lietuvos keliautojų iš verslo ir pramogų pasaulio dalinsis trumpais autentiškais pranešimais su ryškiausiais savo kelionų įspūdžiais.

„Jau seniai žmonės nekeliauja vien tam, kad viešbučio teritorijoje pagulėtų po palme ar pamatytų istorijos vadovėliuose piešiamus garsius pastatus. Šiandien spontaniškai leistis į jaudinančią kelionę gali paskatinti patys netikėčiausi dalykai – egzotiškas kalnų viršūnėje įsikūręs restoranas su geriausiai pasaulyje gaminamu kepsniu, kitame pasaulio krašte gyvenantis atsiskyrėlis, kurį taip norėjosi prakalbinti fotobjektyvu, ar mėgstamo režisieriaus sukurto filmo kelionės maršrutas. Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje dalinsimės būtent tokiais - nesuvaidintais kelionių įspūdžiais, kurie įkvėps keliauti kitaip”, – pasakoja vienas organizatorių, kelionių agentūros „Air Guru” plėtros vadovas Justas Albertynas.

Į keliones – dėl maisto

Autentiškas istorijas iš pirmų lūpų pasakos maisto, meno gerbėjai bei keliautojai, sugebėję perkelti savo darbus į atostogų kryptis. Lietuvių keliautojų įspūdžiai bus suskirstyti į tris dalis: pirmasis kulinarijos pranešimų blokas dedikuojamas gurmanams, kurių keliones padiktuoja naujų potyrių prašantys skonių receptoriai. Šioje dalyje apie egzotišką gatvės maistą, kuris leidžia greičiausiai susipažinti su vietine kultūra, pasakos žurnalistė Nida Degutienė, tuo tarpu Vilniuje besidarbuojantis italų šefas Gian Luca Demarco atskleis slaptus vietinius kulinarijos maršrutus Italijoje, o Jogaila Morkūnas pristatys savo misiją aplankyti įspūdingą kiekį geriausių planetos restoranų.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatorių nuotr.

„Gatvės maistas – tai tiesiausias kelias pažinti kitos šalies kultūrą. Autentiški skirtingiems pasaulio regionams būdingi patiekalai ir šimtai restoranų po atviru dangumi su aplink verdančiu gyvenimu vilioja pažinti visus pasaulio skonius. Aš taip pat papasakosiu, kokių klaidų vengti skanaujant gatvės maistą, kad netektų dalį kelionės laiko vaduotis nuo pilvo bėdų ir užstrigti medicinos įstaigose”, – pasakoja žurnalistė, kulinarinės knygos „Izraelio skoniai” autorė Nida Degutienė.

Menų ir darbo atostogos

Po kulinarinių kelionių paieškų antroje konferencijos dalyje susirinkusieji bus kviečiami kelionių dvasią pajusti per įvairias meno formas – muziką, fotografiją ar madą. Antroje pranešimų dalyje susitiks iš projekto „Krepšinio širdis” visiems gerai žinomas, nuo pirmos minutės iki pat finišo Dakaro ralį pro fotoaparato objektyvą stebėjęs Tomas Tumalovičius, po Dainos Dubauskaitės slapyvardžiu besislepianti muzikos blogo autorė ir kiti.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatoriaus nuotr.

Atostogų sekmadienis pasibaigs istorijomis, jog kelionės ir darbas gali būti lengvai suderinami. Apie aviacijos amžių renginio paskutinėje dalyje kalbės „Small Planet Airlines” dirbantis rinkodaros specialistas Simonas Bartkus, visiems gerai iš TV ir radijo laidų pažįstamas žurnalistas Orijus Gasanovas ir ką tik 100 lietuviškos žiemos dienų į amžiną vasarą Filipinuose išmainęs „Adnet Media” vadovas Linas Šiautkulis.

Pirmoje kelionių įspūdžių konferencijoje – J. Morkūno, N. Degutienės ir kitų naudingi patarimai
© Organizatorių nuotr.

Kelionių įspūdžių konferencija „Atostogų Guru” vyks kovo 6 d. Menų fabrike „Loftas”.

www.perpasauli.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujienos

Patyrusio keliautojo patarimai: kaip visą gyvenimą sutalpinti į vieną kuprinę? (6)

Patyręs keliautojas Jokūbas Laukaitis – nuolat kelyje. Taip jis gyvena jau trejus metus, per kuriuos aplankė daugiau kaip 50 šalių.

Slidinėjimo malonumai: ką daryti, kad pirmas kartas kalnuose nebūtų ir paskutinis

Sulig pirmu sniegu žiemos sporto aistruoliams pasidaro neramu. Su kokia kompanija reiks slidinėti šiemet? Austrijoje ar vis dėlto – Italijoje? Ir ar pavyks „susižvejoti“ ne per brangiausią, tačiau pakankamai gerą kelionės pasiūlymą? Ko gero, didžiausioje nežinioje ir sykiu toliausiai nešančiose fantazijose skendi tie, kuriems 2017-ieji bus pirmieji slidinėjimo metai, sakoma pranešime spaudai.

Pasaulio įdomybės: šokoladas iš asilių pieno ir suomių gudrybės (1)

Suomijos kompanija Kalėdų vakarienės likučius planuoja paversti į atsinaujinančią energiją. „Kinkkutempu“, jau kurį laiką kovojanti prieš maisto švaistymą, skelbia surinksianti kalėdinių kepsnių riebalų likučius, kuriuos pavers į dyzelinį kurą.

Naujoji D. Smagurauskaitės knyga - apie meilę Sicilijai iš pirmo žvilgsnio (4)

Rašytoja, keliautoja ir žurnalistė Dalia Smagurauskaitė skaitytojams jau pažįstama iš populiarios knygos „Toskana. Florencija. Magiška žemė“. Šiemet ji išleido naują knygą − „Saulės sala Sicilija“. Supažindinusi su idiliškuoju Italijos regionu, autorė šį kartą siūlo persikelti į pietus, į Saulės salą Siciliją, tautų ir kultūrų kryžkelę.

Renkamės viešbutį: ar 5 žvaigždutės dar kažką reiškia? (3)

Žvaigždutėmis žmonės įpratę ženklinti įvairiausius dalykus – jomis prieš gerą šimtmetį buvo pradėti reitinguoti Amerikos filmai, „Michelin“ žvaigždutes renka geriausi pasaulio restoranai, tačiau dažniausiai jomis apibūdiname viešbučius ir jų kategoriją. Po šia visiems įprasta žvaigždučių sistema patenka dauguma viso pasaulio viešbučių. Žvaigždutės dažniausiai parodo kiekybinius viešbučio parametrus, kaip kad kambario dydis, recepcijos darbo laikas, papildoma techninė įranga ir kiti lengvai identifikuojami parametrai, sakoma pranešime spaudai.

Dangoraižiais ir prabanga garsėjanti šalis atsiveria ir lietuviams (9)

Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) turi tiek gamtos ir kultūros lobių, jog skauda vien nuo minties, jog ten nuvykę visą savaitę praleisite tik viename iš kurortų? Jau nuo šių metų gruodžio yra galimybė rinktis jungtinius turus po JAE, kuomet suderinamas poilsis ir pažinimas: apsigyvenama viename iš paties keliautojo išsirinktų emyratų – Adžmane, Šardžoje, Fudžeiroje arba Ras Al Haime, o dvi dienos praleidžiamos rekordais, prekybos centrais ir visa kita objektų bei reiškinių galybe svaiginančiame Dubajuje.

Miestas Ukrainoje, vadinamas antrąja Viena, Budapeštu ir Praha

Užkarpatės srities miestas Užhorodas traukia turistus savo multikultūrine aplinka. Kaip sako vietinis gidas Viktoras Opalenykas, jo istorija traukia ukrainiečius, vengrus, slovakus, žydus.

6 gardžiausi Gruzijos patiekalai - jūsų šventiniam stalui (8)

Kulinarinis projektas „Borjomi Kalėdų stalai“ šiandien pristato Gruzijos tradicinius patiekalus. Savo šalies kalėdinius patiekalus restorane „La Storia“ pristačiusi dainininkė Šorena Džaniašvili džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo tėvynės tradicijas.

Knygos apie saulėtąją Siciliją autorė: pavadinčiau ją chaoso sostine (5)

Dalia Smagurauskaitė šiemet pristatė naują savo knygą, skirtą saulėtajai Italijos salai Sicilijai. „Saulės sala Sicilija“ autorė pasakoja, kad šiame netoli Afrikos krantų esančiame krašte smarkiai jaučiamas daugiakultūriškumas. Taip pat, anot jos, netrūksta chaoso.

Ji taps pirmąja moterimi, kuri aplankė visas pasaulio šalis (7)

Skamba įspūdingai, jeigu žmogus apkeliauja pusšimtį šalių. Jeigu apkeliavo šimtą – skamba dar įspūdingiau. O ką pasakytumėte sužinoję, kad ji taps pirmąja moterimi, kuri apkeliaus visas pasaulio šalis?

Vynuogynų keliais po rudenėjančią Burgundiją (5)

Aukso šlaitais upių pakrantės Burgundijoje vadinamos ne veltui. Iš tolo geltonuoja rudeniškai nugeltę vynuogių lapai, auksu nudažydami visą vietovę. Tik labai akylas pastebės, kad kai kur lapeliai turi rausvos spalvos, vadinasi, ten auga jau kita vynuogių rūšis.

Eksportuotojo iššūkis: Prancūzija – kaip tapti savu?

„Eksportas: Prancūzija“ tęsia vertimų biuro „Ars libri“ straipsnių seriją. Šiuose straipsniuose dalysimės kalbinėmis įžvalgomis apie produktų etiketes, įdomiais faktais apie šalies kalbą ir verslo etiketą. Požiūriai ir vertybės yra kiekvienos šalies kultūros pamatas ir statybinės plytos plėtoti verslo kultūrą. Prancūzija – viena populiariausių krypčių Europoje žvelgiant iš Lietuvos rinkos perspektyvos. Nemaža dalis Lietuvos verslininkų siekia rasti verslo partnerių Prancūzijoje ir į šią šalį eksportuoti savo prekes ar kartu su prancūzų verslininkais vystyti bendrus projektus.

Miestas, kuriame būsto nuoma kelia didžiulį galvos skausmą (3)

Danija daug metų įvairiose apklausose išrenkama laimingiausia šalimi pasaulyje, liaupsinama už aukštą gyvenimo lygį, palankias sąlygas pradėti verslą ir sveiką darbo bei gyvenimo balansą. Tačiau dabar Danijos sostinė Kopenhaga turi vieną minusą – didžiulės būsto nuomos kainos.

Ką būtina žinoti renkantis kelionę į Tailandą (7)

Egzotiška Tailando karalystė, esanti pietryčių Azijoje, kurios vakarinius krantus skalauja Andamanų jūra, o rytinius – Siamo įlanka, vilioja tūkstančius keliautojų savo kerinčia gamta ir kultūra. Daugeliui mūsų tai išties pasakiška šalis, kur dėl skirtingo klimato, derlius nuimamas net keletą kartų per metus, o turizmo sezonas niekada nesibaigia.

Kalėdinis laikotarpis Čekijoje masina mugėmis ir skanėstais (1)

Gatvėse girdimos Kalėdų giesmės, aikštėse spindi Betliejaus žvaigždės, o po kojomis girgžda šviežias sniegas. Visur jaučiamas eglučių ir karšto vyno kvapas. Tai Kalėdos Čekijoje. Kalėdinės mugės su originaliais suvenyrais rasime miestuose, pilyse bei rūmuose.