DELFI prašymu merginų pasirodymą įvertino jų pirmieji treneriai.

Treneris A. Surgautas: Simona labai darbšti ir talentinga

Pirmasis iš Utenos kilusios S. Krupeckaitės treneris Alvydas Surgautas džiaugėsi savo buvusios auklėtinės pergale, būdamas treniruočių stovykloje Bulgarijoje.

„Aišku, tikėjausi medalio ir pergalės. Simona nuosekliai gerino savo rezultatus. Po Pekino olimpiados ji buvo ryžtingai nusiteikusi ir juk pati pažadėjo pasaulio čempionate iškovoti aukso medalį ir pagerinti pasaulio rekordą. Todėl man tai nebuvo didelė staigmena“, - DELFI telefonu iš Bulgarijos sakė A. Surgautas.

Dviračių sporto specialisto nuomone, S. Krupeckaitės pergalė labai svarbi visam Lietuvos dviračių sportui.

„Tai labai reikšmingas pasiekimas. Tai pirmas moterų treko pasaulio čempionato aukso medalis Lietuvos dviračių sporto istorijoje ir pirmas po Nepriklausomybės atkūrimo pasiektas pasaulio rekordas. Kadangi dabar Panevėžyje turime puikų dviračių treką, Simonos pergalė ir rekordas paskatins dar daugiau mergaičių ir jaunimo rinktis šią sporto šaką ir ją dar labiau išpopuliarins“, - įsitikinęs Utenos kūno kultūros ir sporto centro direktorius A. Surgautas.

Simona treke dviračio pedalus mina nuo trylikos metų - nuo 1995-ųjų. Už tai ji yra dėkinga pirmajam treneriui A. Surgautui, kuris ne kartą bandžiusią mesti treniruotis paauglę vis įkalbėdavo grįžti.

„Atradau ją labai paprastai. Buvo nebloga, perspektyvi mergaitė, pakviečiau ją ir sportavome. Simonos charakteris nebuvo labai lengvas, bet ji buvo itin darbšti ir talentinga. Ką čia daugiau bepridursi“, - DELFI teigia A. Surgautas.

S. Krupeckaitė Lenkijoje dar dalyvaus trijose čempionato rungtyse - sprinto, keirino bei komandų (kartu Gintare Gaivenyte) sprinto lenktynėse.

Simboliška, kad Lietuvos rinktinėje dabar Antano Jakimavičiaus treniruojama S. Krupeckaitė, debiutavo 2001 m. pasaulio taurės varžybose - būtent Lenkijoje.

Treneris L. Šimoliūnas: širdy tikėjausi Vilijos medalio

Kita Lietuvos moterų dviračių treko rinktinės lyderė 22-ejų metų panevėžietė V. Sereikaitė 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse iškovojo bronzos medalį.

„Malonu, kad Vilija iškovojo medalį. Ji pastaruoju metu stabiliai startuoja ir tai įrodė pasaulio taurės varžybų etapuose, - su DELFI savo džiaugsmu pasidalino pirmasis dviratininkės treneris Laimis Šimoliūnas. – Širdyje tikėjausi jos gero pasirodymo. Juk Vilijos „arkliukas“ ir yra ši asmeninė 3 km persekiojimo rungtis. Tai, kad kažkokį medalį turės tikrai tikėjausi.“

174 cm ūgio ir 63 kg svorio V. Sereikaitė dviračių sporte jau 7-eri metai. Pirmasis treneris L. Šimoliūnas prisimena, kaip kvietė tuometės Panevėžio 18-osios vidurinės mokyklos (dabar Minties gimnazija - DELFI) mergaites lankyti dviračių treniruotes.

„Vilija niekuo neišsiskyrė nuo bendraamžių ir buvo gana baikšti. Ji neturėjo dviračio, bet labai juo norėjo važinėti. Rinkau merginų grupelę, kurios mindavo pedalus nuo 7 val. ryto prieš pamokas. Nedrąsiai į tai įsijungė ir mano kaimynystėje gyvenusi Vilija, bet po truputį šis sportas tapo jos aistra ir gyvenimo būdu“, - prisiminė L. Šimoliūnas.

Po to VPU Sporto ir sveikatos fakulteto studentę V. Sereikaitę treniravo Stasys Paštuolis, o dabar – A. Jakimavičius.

„Ji labai pasišventusi dviračių sportui ir tai dabar Vilijos gyvenimo tikslas. Sportas jau įaugo jai į kraują. Manau, be dviračio ji jau negalės“, - pagyrimų buvusiai auklėtinei negailėjo pirmasis treneris L. Šimoliūnas.

V. Sereikaitė pasaulio čempionate Lenkijoje dar dalyvaus pirmą kartą vyksiančiose daugiakovės varžybose, kurias sudaro - sprinto, skrečo, 2 km persekiojimo, grupinės ir 500 m atskiro starto lenktynių rungtys.

„Sunku ką nors prognozuoti kitose lenktynėse. Bet ką gali žinoti, sporte visko nutinka“, - optimistiškai buvo nusiteikęs L. Šimoliūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją