Kitą antradienį lietuviai atliks privalomąją programą, ketvirtadienį šoks originalųjį šokį, o penktadienį demonstruos laisvąją programą.

Praėjusių metų pasaulio pirmenybėse 21 m. amerikietė ir 23 m. lietuvis užėmė 14-tąją vietą, o šįmet Europos čempionate įsibrovė į geriausiųjų dešimtuką. K. Copely ir D. Stagniūną JAV treniruoja Igoris Shpilbandas ir Marina Zujeva.

Ledo šokių varžybose dalyvaus 30 geriausių pasaulio porų. Kad Lietuvos čiuožėjai iškovotų teisę dalyvauti Vankuverio olimpiadoje, pasaulio pirmenybėse reikia užimti ne žemesnę kaip 19 vietą. Dar dėl 5 kelialapių bus kovojama papildomame turnyre rudenį. Tačiau iškovotas kelialapis teisės važiuoti į olimpiadą dar nesuteiks – tam reikia, kad amerikietei K. Copely būtų suteikta Lietuvos pilietybė.

DELFI primena, kad Kauno meras Andrius Kupčinskas jau kreipėsi į prezidentą Valdą Adamkų, kad išimties tvarka JAV pilietei K. Copely būtų suteikta Lietuvos pilietybė.

Beje, Lietuvai 1992 m. Albervilio olimpiadoje norėjusi atstovauti Rusijos pilietė Margarita Drobiazko pirma turėjo ištekėti už P. Vanago draugo. Jei M. Drobiazko tuomet nebūtų suteikta mūsų šalies pilietybė, Lietuva greičiausiai iki šiol neturėtų pasaulio ir Europos dailiojo čiuožimo pirmenybių medalių bei 5 vietos Solt Leik Sičio olimpiadoje 2002 m. Tai – kol kas aukščiausias nepriklausomos Lietuvos sportininkų pasiekimas žiemos olimpiadose.

D.Stagniūnas: dirbame sunkiai ir daug

D. Stagniūnas DELFI sakė, kad čempionatui ruošiasi kaip ir visoms kitoms varžyboms - dirba sunkiai ir daug. Jis džiaugėsi, kad pasaulio pirmenybėse teks šokti pasadoblį, o ne finstepą, po kurio Europos čempionate pora buvo tik 15–a. „Finstepą gana neblogai sušokome, nežinau, kodėl buvome 15-ti. Klaidų nebuvo“, - sakė čiuožėjas. Jis džiaugėsi, kad Europos pirmenybėse ir originalusis, ir laisvasis šokis buvo įvertinti 8-a vieta. Tai, anot jo, suteikia ne tik laimės, bet ir norą dar sunkiau dirbti.

„Tikimės ir norim gerai bei švariai be jokių kvailų klaidų čiuožti, o tada ir žiūrėsim, koks rezultatas bus”, - paklaustas apie tikslus pasaulio pirmenybėse kalbėjo šokėjas ant ledo.

Į Lietuvą pora tikisi grįžti pailsėti vasarą.

„Ruoštis sekasi labai gerai, jie labai pakylėti po Europos čempionato, kuriame papuolė į išsvajotąjį elitą. Deividas skambino ir sakė „trenere, kai mes šokame pasadoblį, tai treneris sustato visus ir sako „žiūrėkit, kaip reikia šokti“, - kalbėjo Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. Ji mano, kad per pasaulio pirmenybes pora pasieks sportinės formos piką.

L. Vanagienė džiaugiasi, kad burtų keliu privalomajam šokiui parinktas pasadoblis. „Kad per 7 vietas skirtųsi lygis ledo šokiuose nebuvo gyvenime“, - prastą lietuvių įvertinimą už finstepą prisiminė ji.

Tačiau Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė pasaulio čempionate teisėjaus tik moterų varžybose – burtai lėmė, kad šokių ant ledo varžybų ji nevertins.

Startuos B. Rožinskaitė ir S. Ambrulevičius

Pasaulio čempionato solistų varžybose išvysime ir šešiolikmečius Lietuvos jaunimo čempionus Beatričę Rožinskaitę ir Saulių Ambrulevičių. Kauno „Saulės“ gimnazijos mokinė B. Rožinskaitė pasaulio pirmenybėse pasirodys antrą kartą. Pernai trenerės Loretos Vitkauskienės auklėtinė čempionate liko paskutinė.

Kauno Salomėjos Nėries vidurinės mokyklos auklėtinis S. Ambrulevičius pasaulio čempionate čiuoš antrąkart. Pernai jaunajam Eglės Kliučakienės auklėtiniui nepavyko aplenkti nė vieno varžovo.

Pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybes bus galima žiūrėti per Lietuvos televiziją.

DELFI primena, kad Lietuvos vėliava pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybėse kilo 2000 m., kai bronzos medalius iškovojo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2002 ir 2006 m. Lietuvos šokėjai pasaulio čempionate liko ketvirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją