Už „spiralę” gavusi 5,40 balo, G. Butkutė pirmąją vietą dalijasi dar su keturiomis sportininkėmis. Tačiau lietuvė reitinge pirma, nes buvo paskutinė, pademonstravusi šį rezultatą. Tai padaryti jai pavyko šįmet sausio 9 d. dailiojo čiuožimo varžybose Torūnėje (Lenkija). G. Butkutė reitinge už nugaros paliko 13-oje vietoje likusią 2008 m. pasaulio suaugusių čempionę Mao Asadą, kurios geriausias įvertinimas už „spiralę“ – 5,0 taško.

Aukštą 5,40 balo įvertinimą už „kregždutę“ G. Butkutė gavo jau antrose varžybose. Tiek pat „kainuoja“ trigubas šuolis su trim apsisukimais.

„Aišku, kuo sportininkė jaunesnė, tuo lengviau tai padaryti, tačiau galiu pasakyti, kad ji elementą daro ir dabar, ir darys, kai suaugs. Ji nepaprastai lanksti, tokių pasaulyje vienetai“, - DELFI sakė čiuožėjos trenerė, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. Tai – pirmas toks aukštas lietuvės įvertinimas moterų solisčių varžybose.

L. Vanagienė aiškina, kad „spiralė“, arba „kregždutė“, - privalomas elementas. Jį atliekant ant kiekvienos kojos reikia išsilaikyti po tris sekundes, o paskutinėje – sunkiausioje - pozicijoje reikia išsilaikyti dar 6 sekundes. Tiek laiko reikia čiuožti kojas laikant špagato pozicijoje. Jei išsilaikysi mažiau nei 6 sekundes, negausi aukščiausio - 4 lygio - įvertinimo.

Kita kaunietė – 13-metė Rimgailė Meškaitė, už „spiralę“ gavusi 4,73 taško, reitinge 25-a. Jos trenerė - Loreta Vitkauskienė. Iš viso ISU reitingavo 531 pasaulio čiuožėją, šį elementą padarančią ketvirtu lygiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)