Mačas truko 53 min.

R. Berankis tapo pirmuoju Lietuvos tenisininku, kuriam pavyko tapti "Grand Slam" serijos turnyro nugalėtoju. "US Open" jaunių varžybas yra laimėjusios tokios teniso žvaigždės kaip Davidas Nalbandianas (Argentina, 1998), Andy Roddickas (JAV, 2000), Richard'as Gasquet (Prancūzija, 2002), Andrew Murray (D. Britanija, 2004).

R. Berankis finalo pirmajame sete greitai išsiveržė į priekį 3:0. Po to Ričardas pirmavo 4:1, 5:3, o tik 21 min. trukusį setą lietuvis laimėjo 6:3.

Antrajame sete lenkas pirmavo 2:1, 3:2, o po to rezultatas buvo lygus 3:3. R. Berankis laimėjo geimą, kamuoliuką paduodant varžovui, ir išsiveržė į priekį 4:3. Po to Lietuvos tenisininkas atitrūko 5:3. J. Janovičius nebesugebėjo pavyti Ričardo.

R.Berankis tapo pirmuoju Lietuvos tenisininku, laimėjusiu "Grand Slam" turnyro finalą.

Remigijaus Balžeko auklėtinis pakeliui į finalą nugalėjo penkis tenisininkus iš JAV, Moldovos, Čekijos ir Italijos.

R. Berankis prieš "US Open" laimėjo atvirąsias Kanados jaunių pirmenybes.

Lietuvis šiemet pasiekė atvirojo Australijos čempionato ("Australian Open") ir Vimbldono (Wimbledon) jaunių turnyrų pusfinalius, o atvirojo Prancūzijos čempionato ("French Open") jaunių varžybose pasiekė ketvirtfinalį.

"Neįtikėtinas jausmas, - po pergalės finale sakė R. Berankis, kuris "US Open" jaunių turnyre žaidė tik antrą kartą. - Praėjusiais metais dalyvavau atrankos varžybose. Man nepavyko patekti į pagrindinį turnyrą - pralaimėjau pirmąjį mačą".

"Ričardas šiandien žaidė labai protingai, diktavo sąlygas varžovui ir palaužė jį pačiu laiku", - sakė lietuvio treneris Remigijus Balžekas.

Beje, praėjus valandai po "US Open" jaunių varžybų finalo R. Berankis vėl buvo aikštelėje - lietuvis prieš vyrų vienetų varžybų finalą padėjo "apšilti" Roger Federeriui, kurio treniruočių partneriu dvi savaites buvo liepos mėnesį Dubajuje.

"Šiuo metu jis yra kaip teniso dievas. Žaidimas su pirmąja pasaulio rakete suteikia labai daug pasitikėjimo savo jėgomis", - pažymėjo R. Berankis.

Lietuvos tenisininkas buvo apdovanotas prieš vyrų varžybų finalą pagrindiniame Arthuro Ashe'o stadione, kuriame telpa per 20 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)