Buvo tikimasi, kad varžybų favoritai V.Alekna ir G.Kanteris viršys 70 metrų ribą, tačiau estui pergalei pakako "tik" 68,94 m, o lietuviui (65,24 m) geriau pasirodyti sutrukdė prieš savaitę patirta blauzdos trauma.

Nesėkmingą Lietuvos sportininko metimų seriją vainikavo netikėtai žema, ketvirta vieta. Paskutinį kartą Lietuvos disko metikas apdovanojimo neiškovojo dar 1999 metais Sevilijoje vykusiose planetos pirmenybėse, kur taip pat užėmė 4-ą vietą.

„Pagaliau aš pralaimėjau ir nieko nepadarysi. Gyvenimas tęsiasi, o laiko reabilituotis bus. Pasistengsiu tą padaryti pasaulio taurės varžybų finale Štutgarte ir, žinoma, olimpinėse žaidynėse Pekine“, - po varžybų žurnalistams sakė V.Alekna.

Daugelis stebėjusiųjų tiesioginę disko metimo varžybų transliaciją per Lietuvos televiziją matė išblyškusį atleto veidą ir suprato, kad kažkas negerai, tačiau niekas nežinojo, kokį didelį fizinį skausmą kentė sportininkas.

Tik pasibaigus varžyboms Lengvosios atletikos federacijos vadovai prasitarė, kad jau kelias dienas V. Alekna negali priminti vienos kojos. Vėliau su LTV pasikalbėjo ir pats sportininkas.

„Dalyvavau turėdamas traumą. Esu pasitempęs dešinės blauzdos raumenį. Tai įvyko prieš aštuonias dienas iki kvalifikacinių varžybų.

Visą tą laiką negalėjau pilna jėga treniruotis, buvo dienų, kai negalėjau net vaikščioti. Tai ir sutrukdė iškovoti aukštesnę vietą“, – sakė V. Alekna.

Tuo metu aukso medalį iškovojęs estas neslėpė džiaugsmo.

„Šiandien nusimato didelis vakarėlis. Šiandien mano diena, - džiaugėsi 28 metų G.Kanteris. – Virgilijus yra geriausias pasaulio disko metikas ir jis pastaraisiais metais buvo mano įkvėpimo šaltinis. Manau, jog jis sugrįš. Negalima jo nurašyti. Labai bus sunku jį nugalėti olimpinėse žaidynėse“.

„Netikėjau, jog įveiksiu Alekną, - teigė bronzos medalį iškovojęs olandas Rutgeris Smithas. – Jis nebuvo geriausios formos. Gaila, nes vis dar manau, kad jis geriausias iš geriausių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją