Tad užtruko, kol buvo gauti visų kreditorių neprieštaravimai, kad AB „Kauno energija“ laiduotų už paskolą.

„Šiandien (antradienį - DELFI) gavome atitinkamų bankų neprieštaravimus, kad kreditas Kauno „Žalgiriui“ būtų suteiktas. Dalis lėšų „Žalgirį“ pasieks jau šiandien. Tai yra 2,5 mln. Lt“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas. Kreditą suteiks „DnB Nord“ bankas.

Beje, antradienį „Žalgirio“ sirgaliai prie SEB banko Kaune surengė protesto akciją. Kauno klubo aistruoliai šį banką pasirinko dėl to, kad jis uždraudė „Kauno energijai“ laiduoti už 5 mln. Lt kreditą. Antradienį bankas sutiko duoti ledimą „Kauno energijai“ laiduoti už perpus mažesnę paskolą.

A. Kupčinskas taip išsakė nemažai kritikos „Žalgiro“ vadovams.

„Aš ne kartą sakiau, kad „Žalgirio“ vadyba nėra gera ir nėra tinkama. „Žalgirio“ klubas turėtų daryti išvadas“, - sakė A. Kupčinskas.

Kada likusi savivaldybės žadėtos paramos dalis pasieks Lietuvos čempionų klubą nėra aišku. Kauno savivaldybė kitų metų miesto biudžte „Žalgirio“ rėmimui numatė 5,2 mln. Lt.

Kauno meras pripažino, kad dalinė savivaldybės parama problemos iš esmės nesprendžia – žalgiriečiams šį sezoną dar nemokėti atlyginimai, tad gauti savivaldybės pinigai bus išdalinti žaidėjams. „Žalgirio“ legionieriai žadėjo palikti klubą, jei atlyginimai nebus sumokėti iki trečiadienio.

Antradienį vakare į posėdį susirinko „Žalgirio“ valdybos nariai. Po posėdžio buvo paskelbta, kad klubą palieka ilgametis komandos viceprezidentas ir generalinis direktorius Gediminas Navikauskas. Kartu su juo atsistatydinimo pareiškimus pateikė ir visa klubo valdyba.

DELFI žiniomis, tai, kad Kauno savivaldybės parama „Žalgirio“ klubą pasiekė būtent tą dieną, kai atsistatydino Kauno klubo viceprezidentas G. Navikauskas ir valdyba, nėra sutapimas. Kauno vadovai ne kartą kritikavo G. Navikauską. Jam pasitraukus, klubą pasiekė ir žadėti pinigai.

„Žalgirio“ klubas, kaip teigiama, atsižvelgdamas į krepšinio gerbėjų prašymus, savo interneto svetainėje antradienį paskelbė savo banko sąskaitos duomenis.

„Dėkojame visiems „Žalgirį“ palaikantiems žmonėms ir tikimės, kad visi kartu sugebėsime įveikti užklupusias negandas“, - teigiama klubo interneto svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją