Olimpiečių sutiktuvių metu krepšininkas trenkė į filmavimo kamerą ir ja pataikė žurnalistei į galvą.

Krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas neslepia tokį Š. Jasikevičiaus elgesį vertinantis neigiamai.

Netgi prasitaria, kad už tai Š. Jasikevičius gali būti pašalintas iš rinktinės - jo elgesį rugsėjo pabaigoje svarstys krepšinio federacijos vykdomasis komitetas.

V. Garastas, krepšinio federacijos prezidentas sako, kad bus svarstoma, ar Š. Jasikevičių išbraukti iš rinktinės sąrašų.

„Visko gali būti, kaip vykdomojo komiteto nariai nuspręs“, - teigia jis.

Ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Š. Jasikevičiaus veiksmų, anot prokurorų, turėtų paaiškėti penktadienį. Teigiama, kad gali būti iškelta byla dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo arba viešosios tvarkos pažeidimo, taip pat žurnalistė gali kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Sužalotos žurnalistės krepšininkas asmeniškai taip ir neatsiprašė – vadinamąjį Š. Jasikevičiaus pareiškimą žiniasklaidai atsiuntė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės atstovas spaudai. Neoficialiais duomenimis, Š. Jasikevičiaus atstovas šiuo metu su žurnaliste derasi dėl taikaus susitarimo.

Žurnalistei esą svarbiausia, kad pats krepšininkas atsiprašytų viešai. Pats Š. Jasikevičius trečiadienį vakare išvyko į užsienį.

Interneto svetainė, kurios darbuotoja buvo sužalota, skelbia, jog žurnalistė sutinka su pasiūlymu taikytis. Jos atstovai šiuo metu veda derybas su Š. Jasikevičiaus advokatais. Kai bus pasiektas susitarimas, B. Vaitkutė paprašys nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Lietuvos žurnalistų sąjunga ragina kuo skubiau griežtinti atsakomybę asmenims neteisėtai trukdantiems žurnalistams atlikti profesinę pareigą ir naudojantiems fizinę jėgą prieš juos.

Siūlome pasižiūrėti LNK laidos „Kakadu“ nufilmuotus kadrus, kuriuose užfiksuotas incidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją