Rankinio federacijos vykdomojo komiteto nariu išrinkto A. Pavilonio ieškinį krepšinio labdaros ir paramos fondui trečiadienį turėjo pradėti nagrinėti Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėjas Marius Bajoras, tačiau į posėdį neatvyko kviestos šalys.

Be to, nuo sausio 1-osios pasikeitė LVKRRF likvidatorius, todėl teisėjas buvo priverstas bylos nagrinėjimą atidėti.

Savo ieškinyje buvęs LVKRRF direktorius prašo iš fondo priteisti 20 tūkst. 403 Lt nesumokėtą kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas bei dėl to patirtas bylinėjimosi išlaidas.

Be to, jis teismo paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – areštuoti LVKRRF lėšas, o jeigu jų nėra – turtą reikalaujamai sumai.

A. Pavilonis ieškinyje rašė, kad LVKRRF yra likviduojamas, vyksta atsiskaitymai su kreditoriais ir vėliau fondas gali būti išregistruotas iš registro, todėl „yra pagrindas teigti, kad skolininko finansinė būklė yra bloga ir vėliau jis gali nebeturėti lėšų teismo sprendimui įvykdyti“.

Iš anksto LVKRRF nepranešęs apie gautą ieškinį teisėjas M. Bajoras fondui pritaikė apsaugos priemones – uždraudė atlikti bet kokius veiksmus, kuriais būtų tenkinami pirmosios, antrosios ir trečiosios eilių bei steigėjų reikalavimai.

Teismas taip pat uždraudė turtą ir lėšas perduoti kitiems viešiesiems juridiniams asmenims pagal Labdaros ir paramos fondų įstatymą.

Teismo sprendimas dėl laikinųjų apsaugos priemonių įsiteisėjo, todėl jos tebegalioja.

DELFI primena, kad LVKRRF nuspręsta likviduoti 2006-ųjų gruodį. Buvęs fondo likvidatorius yra teigęs, kad atliekant auditą kilo įtarimų, jog gerokai daugiau nei leidžia įstatymas fondo lėšų būdavo skiriama organizacijos administravimui.

Pagal Labdaros ir paramos fondų įstatymą, administravimo išlaidos negali viršyti 20 proc. organizacijos biudžeto, tačiau jos buvo gerokai viršytos.

Buvęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas fondo likvidatoriaus mestus įtarimus laiko nepagrįstais – anksčiau jis tvirtino, kad teiginiai apie per dideles administravimo išlaidas neatitinka tikrovės, mat nėra administravimo išlaidų apibrėžimo.

Be to, jis yra sakęs, kad darbo užmokesčio fondą kasmet patvirtindavo ir indeksuodavo organizacijos steigėjai.

LVKRRF veikla susidomėjo ir prokurorai. Vilniaus apygardos prokuratūros atstovas Aleksandras Juozapaitis trečiadienį DELFI informavo, kad ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas, įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Pasak prokuratūros, bylos baigtis turėtų po specialistų, tiriančių finansinius dokumentus, išvados.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją