Į U-19 rinktinės kandidatų sąrašą naujasis vyriausiasis treneris įtraukė beveik 50 atrinktų futbolininkų iš visų Lietuvos miestų.

„Asmeniškai bendravau su įvairių miestų futbolo klubų ir sporto mokyklų treneriais, kurie pasiūlė savo kandidatūras į šiuo metu formuojamą Lietuvos U-19 rinktinę. Siekiame iš visos Lietuvos atrinkti geriausius šios amžiaus grupės futbolininkus“, - prieš atranką kalbėjo D.Kančelskis.

Šį sekmadienį treneris Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) susipažins su visais 50 kandidatų. Po individualaus kiekvieno sportininko patikrinimo kandidatai bus suskirstyti į dvi komandas ir žais tarpusavyje. Rungtynių pradžia – 15.00 val.

Šeštadienį baigsis U-17 rinktinės atranka

Šį savaitgalį Nacionalinėje futbolo akademijoje (NFA) finišuoja trimis etapas vykusi išplėstinė jaunųjų futbolininkų (gimusių 1994 m.) peržiūra. Kitą savaitę jau bus žinoma, kurie futbolininkai sudarys naujos Lietuvos U-17 futbolo rinktinės pagrindą.

NFA į peržiūros etapą buvo surinkti 36 gabiausi ir perspektyviausi šios amžiaus grupės jaunieji futbolininkai iš įvairių Lietuvos miestų. Atranka vyko keliais etapais, kurių paskutinis įvyks jau šį šeštadienį, vasario 13 d., Marijampolės manieže (Kauno g. 125, Marijampolė). Kontrolinėse rungtynėse susitiks atrinkta realiausių kandidatų komanda su NFA auklėtinių rinktine (gimusių 1994, 1995, 1996 m.). Rungtynių pradžia – 11.00 val.

Pasak Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiojo trenerio Romualdo Lavrinavičiaus, finaliniame kandidatų atrankos etape liko 18 pajėgiausių jaunųjų futbolininkų.

„Ilgas atrankos į rinktinę procesas nesibaigs šeštadienio rungtynėmis. Atrankos ciklų eigoje atsiranda naujų perspektyvių kandidatų, kuriuos tikrai ruošiamės peržiūrėti atskirai. Sporto mokyklų treneriai tebesiūlo savo auklėtinius, kuriuos tikrai kviesime į kovo ir balandžio mėnesiais planuojamas atrankas. Galutinai sukomplektuota U-17 rinktinė bus gegužės mėnesio pradžioje“, - teigė R.Lavrinavičius.