Apie P. Lukšio galimą perėjimą į "Polonia" lenkai skelbė dar praėjusios savaitės pradžioje. Tada buvo teigiama, jog lietuvis į Bytomą persikels nuo kitų metų pradžios, kai baigsis jo kontraktas. Tačiau pats futbolininkas tinklapiui Futbolas.lt teigė dar svarstantis gautą pasiūlymą.

Vis tik lenkų kvietimą žaidėjas priėmė, o šią savaitę "Sūduva" sutarė su "Polonia" dėl piniginės kompensacijos ir išleido savo puolėją dar nesibaigus Lietuvos pirmenybių sezonui.

"Jau dvi savaites tvirtinau, kad P. Lukšys žais pas mus dar rudenį. Taip galų gale ir atsitiko. Derybos nebuvo tokios sunkios, vyko malonioje atmosferoje ir svarbiausia - baigėsi teigiamai. Gerai žinojome, kad privalėsime už P. Lukšį mokėti, ir kaina, kurią suderinome, yra tokia, kokios ir tikėjomės", - klubo svetainei teigė "Polonia" viceprezidentas Wojciechas Rudnickis.

"P. Lukšys turėjo teisę pasirašyti išankstinę sutartį su Lenkijos klubu ir mums pranešė, kad ją jau pasirašė. Šiaip ar taip, lapkričio mėnėsį pasibaigus sutarčiai jis būtų laisvas. Tiesiog leidome jam išvykti į Bytomą dabar. Povilo parduoti neplanavome, tačiau jei lenkų klubui jo taip reikia, kodėl turėtume žmogui uždrausti vykti išbandyti save į užsienį?", - retoriškai klausė "Sūduvos" prezidentas Vidmantas Murauskas.

Jis pripažino, jog Marijampolės klubas savo žaidėjo pardavimo neuždirbo įspūdingų pinigų: "Galutinai baigėme derybas su lenkais tik šiandien (ketvirtadienį - aut. past.), tad pinigų kol kas negavome. Tai tikrai nėra ypatinga suma - nepalyginama su Tomo Radzinevičiaus atveju. Šį sandorį apibūdinčiau ne kaip P. Lukšio sutarties perdavimą, o kaip lenkų kompensaciją."

"Polonia" praėjusiais metais Lenkijos čempionate užėmė 7-ąją vietą. Naujasis "Ekstraklasa" lygos sezonas prasidėjo rugpjūčio 1-ąją.

Nori išbandyti jėgas užsienyje

30-mečiui Lietuvos rinktinės kandidatui P. Lukšiui "Polonia" bus pirmasis užsienio klubas. Profesionalo karjerą Vilniaus "Alsoje" pradėjęs futbolininkas nuo 1996 iki 2007 metų žaidė Panevėžio "Ekrane", o nuo praėjusio sezono atstovavo "Sūduvai".

"Be abejo, Lenkijoje uždirbsiu daugiau nei "Sūduvoje". Bet ne tai svarbiausia. Noriu išbandyti save užsienyje - taip, kaip turbūt nori ir bet kuris futbolininkas. Patekti į užsienio komandą nėra taip lengva. Kol kas negalvoju, kad turėčiau žaisti stipresnėje lygoje nei Lenkijos. Džiaugiuosi šia galimybe ir manau, turėsiu labai pasistengti, kad man pavyktų įsitvirtinti "Polonia" komandoje", - Futbolas.lt aiškino žaidėjas.

Pastarąją savaitę "Polonia" vadovai Lenkijos žiniasklaidai nemažai gyrė P. Lukšį. Pats žaidėjas tikino, jog tai jam nebūtinai išeis į naudą naujame klube.

"Žinau, kad klubas mane labai vertina, bet negaliu pasakyti, kad man nuo to bus geriau. Juk dėl to reikalavimai man bus dideli ir reikės labai pasistengti, kad jų neapvilti. Lenkai pamatė, kiek esu pelnęs įvarči, bet jie buvo įmušti Lietuvos čempionate. Suprantu, kad Lenkijoje juos mušti bus sunkiau. Kaip bebūtų, bandysiu įrodyti, kad esu vertas to pasitikėjimo", - tęsė puolėjas.

Lietuvos pirmenybėse P. Lukšys per 14 su puse sezono iš viso įmušė 152 įvarčius ir pagal šį rodiklį nedaug atsiliko nuo rezultatyviausių visų laikų čempionato žaidėjo Remigijaus Pociaus, kuris yra pasižymėjęs 176 kartus.

Į Lenkiją vienas geriausių A lygos snaiperių išvyksta kitos savaitės pradžioje: "Išvažiuoju automobiliu su šeima. Klubas išnuomojo man trijų kambarių butą. Nors Bytomas nėra taip toli, bet su šeima svečioje šalyje yra kur kas lengviau nei vienam. Lengviau ir šeimai, nes jaunesnysis mano sūnus dar visai mažas."

Puolėją iš Ispanijos kvietėsi jau anksčiau

2009 metų A lygoje P. Lukšys įmušė 9 įvarčius ir buvo antras pagal rezultatyvumą po Vilniaus "Vėtros" gynėjo Tado Kijansko.

"Sūduvoje" P. Lukšį turėtų pakeisti naujokas iš Ispanijos Esau Garcia Alvarezas. Vis tik, anot V. Murausko, legionieriaus papildymas nesusijęs su lietuvio išėjimu.

"Pakviesti ispaną staiga per dieną nesumanėme, apie jo atvykimą kalbėjome apie mėnėsį. Nors žaidėjo nesikvietėme į treniruočių stovyklą, ilgai ir daug nagrinėjome jo rungtynių įrašus. Ne tuos, kur surinkti tik geriausi kadrai, o visas rungtynes. Tad ispano atėjimas tikrai neturi nieko bendra su P. Lukšio išvykimu. Kai pradėjome juo domėtis, apie jokius galimus pasiūlymus dėl P. Lukšio negalėjome net įtarti", - tikino "Sūduvos" vadovas.

"Treneriai po dublerių rungtynių su "Tauru" teigė, jog yra patenkinti ispano žaidimu. Bet daugiau apie komandos naujoką bus galima pasakyti po šio sekmadienio A lygos rungtynių", - dėstė V. Murauskas.

Paklaustas, ar "Sūduva" ieškos daugiau pastiprinimo, Marijampolės klubo prezidentas atsakė: "Jų ieškome nuolatos. Tik ne visada pavyksta suderinti jų kokybę su kaina - tai yra sunkiausia."

A lygoje kurį laiką pirmavusi "Sūduva" praėjusį savaitgalį nusmuko į trečiąją vietą ir tašku atsilieka nuo "Vėtros" bei Panevėžio "Ekrano".