Vilniečiai nuo pat mačo pradžios spaudė varžovus, kurie atsakinėjo kontratakomis. 25-ą minutę vienintelį rungtynių įvartį „Žalgiriui“ pelnė bulgaras Georgijus Kaladžijevas.

Po įvarčio žaidimas išsilygino ir iki kėlinio pabaigos nė viena komanda pavojingų išpuolių nebesurengė.

58-ąją susitikimo minutę manieže netikėtai dingo šviesa, todėl mačas 7 min. buvo sustabdytas. Pauzė iš vėžių labiau išmušė šeimininkus, kurie pratęsus rungtynes retai pereidavo vidurio liniją ir visiškai perleido iniciatyvą varžovams. „Žalgirio“ ekipą gelbėjo tik patikima gynyba.

Mačo pabaigoje pavojingą išpuolį surengė Andrius Puotkalis, Nerijaus Vasiliausko smūgiuotas kamuolys pataikė į skersinį, tačiau įvarčio pelnyti žalgiriečiams nepavyko.

Arbitrai pridėjo 8 minutes papildomo laiko, bet ir per jį rezultatas nepakito. „Žalgiris“ iškovojo svarbią pergalę.

Per susitikimo pertrauką buvo pagerbtas buvęs Vilniaus „Spartako“ ir „Žalgirio“ komandų žaidėjas Raimundas Beinoravičius, kuriam sukako 75-eri.

„Žalgirio“ sudėtis: Marius Rapalis, Tomas Sirevičius (66 min. Gerdas Aleksa), Igoris Steško, Audrius Veikutis, Ramūnas Radavičius (57 min. Egidijus Vaitkūnas), Vitoldas Čepauskas, Raimondas Vilėniškis, Igoris Morinas, Denisas Archipovas, Andrius Puotkalis, Georgijus Kaladžijevas (56 min. Nerijus Vasiliauskas).

„Ventspils“: Maris Etermanis, Dmitrijus Belovas, Vladimiras Bespalovas, Vitalijus Stolis (46 min. Janis Vaitkus), Artiomas Gončaras, Pavelas Chochlovas, Aleksandras Misikovas, Arturas Zuzinas (86 min. Michailas Rumšinas), Aleksandras Dedovas, Artiomas Osipovas (90 min. Germanas Raklinskis), Ritvaras Ruginis.

D grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)

1. „Žalgiris“  2 2 0 0 2-0 6
2. „Ventspils“ 2 1 0 1 2-1 3
3. „Flora“     2 0 0 2 0-3 0 

Komentarai po rungtynių

„Žalgirio“ treneris Viačiaslavas Mogilnyj: „Du visiškai skirtingi kėliniai. „Ventspils“ komanda - puikiai pasirengusi. Nesvarbu ar tai pirma, ar antra sudėtis. Šis klubas žaidžai šiuolaikinį, jėga paremtą futbolą. Mes tam rengėmės.

Pirmą kėlinį rungtyniavome gana užtikrintai ir sukūrėmė daug progų, gerai išnaudojome aikštės kraštus. Antrame kėlinyje varžovams reikėjo lyginti skirtumą. Jie mus privertė pusę valandos „atsimušinėti“, nors vartininkas Marius Rapalis daug darbo ir neturėjo. Tai, kas vyko aikštės viduryje, mes turėsime nuodugniai išnagrinėti. Kai po traumos sugrįš Marius Dovydėnas, aikštės viduryje mes žaisime greičiau ir tada bus lengviau.

Prisiminus tą skersinį mačo pabaigoje, - rungtynių baigtis yra teisinga. Tačiau malonumas po tokios pergalės nėra didelis.

Kol kas tai sezono pradžia, pavasarinis futbolas, todėl yra kaip yra. Norisi tikėti, kad po 10 dienų jūs pamatysite geresnį mūsų žaidimą“.

Georgijus Kaladžijevas, „Žalgirio“ įvarčio autorius: „Džiaugiuosi pergale ir tuo, kad sukūrėmė daug momentų. Juos reikia išnaudoti. Privalu mušti įvarčius, nes varžovai jauni, gerai valdo kamuolį. Futbole galioja dėsnis: jei neįmuši tu, - įmuš tau. Gerai, kad šiandien to neįvyko. Nežinau, kodėl antrame kėlinyje nesisekė žaisti“.

Saulius Cekanavičius, „Ventspils“: „Rezultatas atitinka tai, ką matėmė aikštėje, deja, mūsų jaunimas nesugebėjo teisingai nusiteikti mačui, gal ir aš jiems ne tuos žodžius pasakiau. Pradžioje rungtynių buvo daug emocijų, bet mažai tvarkos. Pradžioje galėjome praleisti ir daugiau įvarčių ir galutinis rezultatas būtų kitoks. Antra vertus, ir patys turėjome gerų progų, kurių neišnaudojome. Nusiraminome po praleisto įvarčio, bet rezultatas yra teisingas. „Žalgiris“ turėjo daugiau realių galimybių įmušti įvarčių. Bet įtampa buvo iki paskutinių minučių ir visko galėjo atsitikti. Futbolas nėra paprastas žaidimas. Maža logikos ir ne viską galima apskaičiuoti ir suvesti į sistemą.

Asmeninės emcijos – buvo malonu sužaisti Lietuvoje, būtent su „Žalgiriu“, nes „Žalgiris“ visais laikais buvo Lietuvos „brendas“. „Žalgirį“ žino visi. Ir Latvijoje žino“ Žalgirį“ labiau negu „Kauną“, nors nieko blogo nenoriu paskyti apie „Kauną“. Gal aš buvau per daug emocionalus. Rungtynės buvo gana įdomios ir įtemptos iki paskutinės minutės. Daugiau emocijų nei apgalvotų veiksmų. Mes stengėmės žaisti ir aklai nespyrėmė kamuolio į priekį. Ketinome perlaužti įvykių eigą. Norėčiau pasveikinti „Žalgirio“ trenerį su pergale.

Žaidėjais esu patenkintas. Žaidė jaunimas - 17-19 mečiai vaikinai. Mums dar reikia daug dirbti ir tai dar kartą įrodė šios rungtynės.

Kieviename turnyre, kur mes dalyvaujame, mūsų užduotys maksimalios – mes visur stengiamės tik laimėti. Uždaviniai keliami tik aukščiausi. Bet kokiu būdu, bet kokia sudėtimi siekti tik pergalės.

Mes dar žaisime ir Čempionų lygoje, todėl komanda turi pasirengti visoms varžyboms“.

„Ventspils“ vartininkas Maris Etermanis, komandos kapitonas: „Aš manau, kad teisingesnis rezultatas turėjo būti lygiosios. Pirmą kėlinį mes sužaidėme blogiau, o antrame galėjome išlyginti skirtumą. Mūsų minimalus uždavinys buvo lygiosios, o maksimalus - pergalė. Tikslų neįvykdėme. Sunku jauniems žaidėjams įveikti tokią pajėgią patyrusią komandą, kaip „Žalgiris“. Jie mus nubaudė už mūsų klaidas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją