26 metų "Lazio" fanas
sekmadienį ryte traukinių stoties mašinų aikštelėje, kai jam sėdint ant užpakalinės automobilio sėdynės į kaklą pataikė atsitiktinė kulka. Kurį laiką buvo spėliojama dėl tikslios įvykių eigos, ir nors teisėsaugos pareigūnų pareiškimas turėjo paaiškinti istoriją, joje vis tiek liko spragų ir neaiškumų.

"9 val. 10 min. dvi patrulių mašinos iš Batifolijos rajono išgirdo riksmus ir kitus garsus iš šiaurinės traukinių stoties automobilių stovėjimo aikštelės. Supratę, kad įvyko muštynės tarp mažiausiai trijų automobilių keleivių, pareigūnai įjungė sirenas ir priartėjo prie įvykio vietos", - rašoma įvykio tyrimo raporte.

"Vienas pareigūnas, siekiant nutraukti muštynes, iš savo tarnybinio ginklo iššovė du šūvius. Jie buvo iššauti tam, kad susirėmimas tarp žmonių, kurie nebuvo atpažinti kaip futbolo sirgaliai, nevirstų į ką nors rimčiau su tragiškomis pasekmėmis...<...> Netrukus vienas iš automobilių su penkiais keleiviais privažiavo prie rinkliavų būdelės, kur paprašė greitosios pagalbos. Į įvykio vietą atvykę medikai bandė atgaivinti žmogų, tačiau nieko negalėjo padėti. Žuvusiojo kūnas buvo nuvežtas į miesto ligoninę, o automobilis konfiskuotas tyrimui", - skelbiame pranešime.

Automobilių stovėjimo aikštelė tragiško įvykio vietoje buvo aptverta, toje vietoje visą dieną dirbo balistikos ekspertai, kurie aiškinosi, kokiu būdu lemtingoji kulka galėjo pasiekti auką. Oficialiai neskelbiama, tačiau spėjama, jog du pareigūnai išlipę iš savo automobilio ėjo prie įvykio vietos ir iššovė du kartus. Pirmasis šūvis buvo įspėjamasis į orą, tačiau antrasis galėjo būti atliktas nuleidus ginklą per žemai, ir kulka pataikė G. Sandri į kaklą.

Žuvusiojo teisininkas ir brolis nesutiko su paaiškinimais bei ruošiasi šovusiam pareigūnui pateikti rimtus kaltinimus. Jie pareiškė, kad tai buvo "tiesiog nužudymas". Manoma, kad iššauta galėjo būti automobiliui jau išvažiuojant iš stovėjimo aikštelės. Minėtas pareigūnas sekmadienio vakarą buvo apklausiamas – manoma, kad tai apie 30 metų asmuo, turintis kelių metų darbo policijoje stažą.

Po šių įvykių Romoje vis didėjo įtampa, ir "Lazio" bei "Roma" klubų "ultros" kaltindami policiją "žmogžudyste" mieste sukėlė riaušes. Buvo padeginėjamos mašinos, užpultas policijos komisariatas, o šalia Romos Olimpinio stadiono buvo panaudotos ašarinės dujos.

AFP korespondentų teigimu, apie 200 apsimuturiavusių, lazdomis ginkluotų futbolo aistruolių užpuolė policijos poskyrį bei padegė autobusą bei kelis automobilius. Italijos žinių agentūros ANSA duomenimis, sužeista mažiausiai 40 policijos pareigūnų.

Futbolo aistruoliai įsiveržė į Nacionalinio olimpinio komiteto būstinę (CONI), sugadino dalį baldų ir susprogdino galingą petardą.

Tuo tarpu "Lazio" ekipos ir Italijos jaunimo rinktinės gynėjas Lorenzo De Silvestri teigė ęsas nepaprastai sukrėstas šio įvykio, kadangi G. Sandri buvo geras futbolininko draugas.

"Trūksta žodžių. Jis visada liks mano ir sirgalių širdyse. Buvome draugais nuo tada, kai per 18-ąjį mano gimtadienio vakarėlį jis buvo diskžokėjus. Po rungtynių su "Cagliari" net atidaviau jam savo marškinėlius", - pasakojo žaidėjas.

L. De Silvestri taip pat sakė, kad sekmadienio ryte, likus kelioms valandoms iki savo mirties, G.Sandri jam buvo atsiuntęs SMS žinutę: "Jis sakė, kad dirbo iki šešių ryto ir kaip tik ruošėsi keliauti į Milaną, kad galėtų pamatyti mus žaidžiančius".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją