Jis taip pat pažadėjo pasirūpinti, kad iš televizijos juostų būtų identifikuoti visi riaušių dalyviai ir nė vienas „banditas“, daugiau neįkeltų kojos į stadioną.

„Tai laukiniai, nemokantys gyventi civilizuotoje šalyje“, – Lenkijos žiniasklaidai sakė „Legia“ klubo pirmininkas. Ir nors jis pridėjo pastabą apie organizatorių nepasiruošimą apsaugant rungtynes, bet iškart pridūrė, kad tai – ne pasiteisinimas.

Jis pripažino nepamenąs rungtynių Europoje, po kurių „Legia“ klubui nebūtų reikėję mokėti baudos. Pernai baudos sudarė 180 tūkst. zlotų.

Dėl riaušių nutrauktos rungtynės

Dėl sirgalių iš Lenkijos sukeltų riaušių sekmadienio vakarą Vilniaus "Vėtros" stadione buvo nutrauktos Intertoto taurės futbolo turnyro antro etapo rungtynės tarp "Vėtros" ir Varšuvos "Legia" komandų. Per pertrauką lenkų fanai įsiveržė į aikštę. Jie laužė tribūnų kėdes, reklamos skydus, suplėšė vartų tinklą, į policijos pareigūnus mėtė petardas, betoninius blokus, plytas ir lazdas.

Chuliganus tramdė speciali policijos kuopa. Po daugiau nei pusvalandžio lenkų fanai paliko stadioną.

"5 kanalas" 15 minučių tiesiogiai transliavo neramumus stadione.

Tuo metu, kai kilo riaušės, Vilniaus klubas rezultatu 2:0 pirmavo prieš "Legia". Įvarčius pelnė brazilas Severino ir makedonas Dejanas Milošeski.

Sulaikyta 30 sirgalių

Kaip DELFI sakė Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių atstovas, per rungtynes nukentėjo vienas lietuvis sirgalius. Jam gydymo įstaigoje nustatyta pjautinė kaklo žaizda.

Iš viso sekmadienį policija sulaikė 30 asmenų, iš jų 4 - lietuvius ir 26 lenkus.

Pasak pareigūnų, pirmi 13 lenkų sirgalių sulaikyti dar prieš prasidedant varžyboms už šiukšlinimą, alaus butelių mėtymą. 5 iš jų buvo neblaivūs, 7 triukšmavo, keikėsi, šlapinosi viešose vietose.

Per varžybas ir jas nutraukus, pareigūnai sulaikė dar 17 asmenų. 4 iš jų į areštinę išvežti už tai, kad viešoje vietoje vartojo alkoholį, 3 – už nedidelį chuliganizmą, 10 už tai, kad priešinosi policijai.

Akmenis ir butelius į pareigūnus laidę jaunuoliai sužalojo kelis policininkus, tačiau kiek pareigūnų nukentėjo, kol kas neskelbiama.

Palaikyti "Legia" klubo į Vilnių atvyko apie 2500 lenkų futbolo fanų. Tiesa, iš pradžių policijai buvo pranešta, kad varžybas stebės tik apie 500 Lenkijos sirgalių, tačiau sekmadienį jų atvyko net 5 kartus daugiau.

„Policija prieš varžybas kreipėsi į varžybų organizatorius ir atkreipė dėmesį, kad stadionas neatitinka saugumo reikalavimų, tačiau į mūsų pastabas buvo neatsižvelgta“, - DELFI sakė Vilniaus policijos atstovė Renata Krasauskienė.

Bandydami sutramdyti įsisiautėjusius sirgalius pareigūnai iš pradžių juos bandė raminti, tačiau netrukus buvo priversti panaudoti specialiąsias priemones - ašarines dujas, gumines kulkas.

Įsiaudrinę futbolo fanai išdaužė vieno policijos automobilio langą.

Po varžybų sirgaliai patraukė į sostinės centrą. Buvo baiminamasi, kad neblaivūs Lenkijos futbolo komandos gerbėjai gali sukelti muštynes, todėl juos stebėjo sustiprintos policijos pajėgos.

Dalis fanų po varžybų jau išvažiavo iš Vilniaus.

Didžioji dalis Lenkijos sirgalių į Vilnių atvažiavo šeštadienio popietę. Iš šeštadienio į sekmadienį pareigūnai į areštinę uždarė penkis lenkus, įsivėlusius į muštynes. Dar vienas Lenkijos pilietis buvo sulaikytas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Policijos pareigūnai šeštadienio vakarą vos spėjo registruoti pranešimus apie atvykusius kaimyninės šalies futbolo komandos gerbėjus. Jie baruose girtavo, vengė atsiskaityti už maistą ir gėrimus.

Policija patvirtino, kad kai kurie lenkai priešinosi baruose dirbantiems apsaugos darbuotojams.

Policija teigia, kad varžyboms buvo ruoštasi iš anksto - į pagalbą buvo pasitelkti viešojo saugumo tarnybos (buvusio II pulko) pareigūnai. Viešąją tvarką rungtynių metu stadione užtikrino apie 220 policijos bei VRM Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

"Legia" klubas veikiausiai bus diskvalifikuotas iš Europos taurių turnyrų. Apie sankcijas UEFA turėtų pranešti artmiausiu metu.

Jūsų dėmesiui - 5 kanalo transliuota medžiaga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją