Ir štai po, mano požiūriu, dirbtinai eskaluojamo skandalo Valstybinė mokesčių inspekcija, atlikusi tyrimą , patvirtino, kad „Agrokoncernas“ tinkamai vykdė savo mokestines prievoles, nuomodamas šį automobilį.

Norom nenorom verčia susimąstyti, kodėl dėl tokio niekniekio masinės informacijos priemonės ir kai kurie politikai bando įsiūbuoti visuomenę ir, manau, įdiegti jai nuomonę, koks yra „niekadėjas“ Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis?

Tačiau labai greitai išaiškėjo, jog kiti Seimo nariai nuomoja automobilius labiau įtartinomis aplinkybėmis, negu Gretos Kildišienės motina. Ir tai daro ne eiliniai parlamentarai, o buvę premjerai , ministrai, frakcijų vadovai. Šiais atvejais žiniasklaida apsiribojo , drįstu teigti, pakankamai švelniais įvertinimais, šių temų neplėtodama. Nors, mano požiūriu, kai kuriais atvejais galima įžvelgti ne tik viešųjų ir privačių interesų pažeidimą, bet ir tam tikrų nusikalstamų veikų požymių. Kokiais tikslais tai daroma? Galbūt politiniais?

Mano nuomone, pirmiausiai reikėtų paanalizuoti, kokios ir kam yra nepalankios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminės nuostatos, kurias pastaroji partija iš tikrųjų sieks įgyvendinti. Šiandien, manau, yra mažai abejojančių , kad kova prieš tautos nugirdymą bus tikra, didinant ir akcizus, ribojant alkoholio pardavimo prieinamumą ir t.t.

Savaime suprantama, kad alkoholį gaminantys pirmiausiai sunerimę dėl jų pelnų būsimo nemenko mažėjimo.

Ne paslaptis, kad alkoholio gamybos magnatai turi savo rankose didelę dalį masinės informacijos priemonių, kurios, akivaizdu, dirba pilnu tempu tam, kad sukompromituotų tuos, kurie savo veiksmais gali sumažinti alkoholį gaminančių įmonių ir alkoholį reklamuojančių žiniasklaidos priemonių pelnus. Savaime suprantama, kad aštriausios strėlės nukreipiamos į kovos prieš tautos nugirdymą iniciatorių Ramūną Karbauskį .

Antra, nemaža dalis politikų ir žiniasklaidos atstovų, manau, nesuklysiu, yra liberalių pažiūrų krikščioniškos moralės klausimais, priešingai griežtai Ramūno Karbauskio pozicijai. Paminėjau tik dalį norinčių sukompromituoti Seimo daugumos lyderį ir jo siekius.

Ar yra galinčių paneigti, kad tautos išlikimui vienos iš didžiausių grėsmių yra girtavimas, vienalytės partnerystės įteisinimas? Duok Dieve, kad Ramūnui Karbauskiui ir jo vadovaujamai Seimo daugumai pavyktų įgyvendinti bent dalį šiose srityse numatytų darbų. Ir jei tai įvyks, manau, būsime dėkingi ne tik mes, bet ir ateinančios kartos.

Leiskime dirbti tautos labui, o kritikuokime tada, jeigu žodžiai nepavirs darbais.