Laisvė rinktis, laisvė kalbėti, laisvė mąstyti, laisvė veikti, laisvė dirbti – Liberalų sąjūdis visų pirma yra žmonės, susibūrę dirbti tam, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas galėtų sau leisti gyventi laisvai.

Tokių žmonių partijoje yra 8 tūkstančiai. Visiems jiems, kaip ir, esu tikras, tiems 200 tūkstančių mus palaikančių ir balsavusių rinkimuose pastaroji savaitė buvo labai sunki. Ne todėl, kad baisūs įtarimai mesti ant daugelio mėgto ir stipraus lyderio Eligijaus Masiulio.

Ne todėl, kad nevaldomai įsisiautėjus Antanui Guogai, kilo grėsmė liberalų partijos vienybei. Sunki ši savaitė buvo todėl, kad grėsmė kilo laisvei.

Todėl, kad vienintelė jėga, galinti užtikrinti laisvę kiekvienam Lietuvos gyventojui, prarado daugelio jų pasitikėjimą, o tuo pačiu – ir galimybę įgyvendinti laisvės idėjas.

Todėl aš iš visos širdies kviečiu: neskubėkime laidoti laisvės. Nepamirškime, kodėl iš tiesų esame liberalai, koks tikrasis mūsų tikslas.

Nepamirškime, kad ne asmenybės, ne postai, net ir ne artimiausi rinkimai yra svarbiausias tikslas – svarbiausias mūsų tikslas yra kasdien dirbti ir daryti viską, ką galime, kad visų mūsų gyvenimuose atsirastų kuo mažiau baimės, kuo daugiau laisvės ir pasirinkimo.

Savivaldybėse, Seime ir bet kur, kur esame, turime, pamiršę pastarąją savaitę, dar labiau susitelkti ties tais dažnai mažais, bet itin svarbiais darbais, kuriuos darome: mažinkime mokesčius, lengvinkime sąlygas į Lietuvą ir mūsų miestus ateiti naujam verslui ir kurti darbo vietas, mažinkime suvaržymus kasdieniame žmonių gyvenime. Tam mes esame politikoje, tam mes esame liberalai.

O jūsų, Lietuvos žmonės, kurie norite šios laisvės, kurie dar tikite mumis ir tie, kurie ėmėte abejoti, prašau: būkite dar labiau, dvigubai, trigubai mums reiklesni, žiūrėkite į kiekvieną mūsų veiksmą pro padidinamąjį stiklą, raginkite, klauskite, svarstykite. Kalbėkimės. Tik nuoširdus noras judėti į priekį, kalbėtis atvirai, nieko neslėpti leis mums susigrąžinti jūsų pasitikėjimą.
Neskubėkime laidoti laisvės.