Kam gi būtų naudingas referendumas? Atsakymai:

1. Uspaskichui, Paksui ir panašiai kompanijai: kad daugiau piktų („ant“ Europos, rinkos, laisvės, etc.) žmonių ateitų į Europos Parlamento rinkimus ir tuo pačiu balsuotų už juos.

2. Dabartiniams žemės magnatams: kad būtų lengviau jų bendrovėms supirkinėti sklypus iš žemės savininkų. Supirkti pigiai.

3. Neapykantos kurstytojams: nes galima eilinį kartą „paloti“ iš serijos „kaip jie nuskriaus mus“.

4. Daliai ūkininkų (tenka pripažinti), kurie norėtų nusipirkti daugiau žemės pigiau nei rinkos kaina.

5. Rusijos politiniam elitui, kuriam naudinga kurstyti antieuropietiškas nuotaikas.

Kam ir be referendumo turėtų būti aišku, kad ribojimai laisvai parduoti žemę yra žalingi? Atsakymai:

1. Žemės savininkams, kurių dalis šiandien dažnai nė nežino, ką su ta žeme daryti.

2. Kaimo gyventojams, kurie nori geriau apmokamo darbo.

3. Visai Lietuvos ekonomikai, kurios produktyvumas išaugtų, jei būtų leidžiama daugiau užsienio investicijų (įskaitant ir į žemės ūkį).

4. Lietuvos žmonėms, kurie nori likti Europos Sąjungos valstybės piliečiais. 

5. Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms, norintiems, kad mokesčių mokėtojų pinigai keliautų ne milijoninėms baudoms už ES sutarties pažeidimus padengti.

Tiems, kas šių dienų žodžių mūšyje dėl referendumo vis dar negali apsispręsti, norėčiau priminti:

1. Kad ir kas turėtų kokį nors žemės sklypą – jame galioja Lietuvos teisė (o, kad visais atvejais ji būtų protingesnė...).

2. Žemės sklypas neša naudą visuomenei (ir ekonominę) ne tada, kai jis dirvonuoja „saviškių“ balanse, o tada, kai jis efektyviai išnaudojamas, dirbamas.

3. Jei žemę įsigyja užsienietis, jis Lietuvą ne nuskurdina, o praturtina, nes žemė toliau lieka Lietuvoje ir yra dirbama, o į Lietuvą atplaukia papildomi investuotojo pinigai. Jei su tuo nesutinkate, tai turėtumėte agituoti už tai, kad lietuviai žemes pirktų Ispanijoje ar kitose šalyse (ne Lietuvoje).

Trumpas apibendrinimas: dalies politikų ir šiaip veikėjų manipuliacijos dėl referendumo šiuo metu yra žalingos Lietuvos žmonėms ir Lietuvos žemei.