Būdamas nepartiniu kandidatu, iškeltu Liberalų sąjūdžio vienmandatėje Lazdijų-Druskininkų apygardoje bei sutikęs kandidatuoti Liberalų sąjūdžio sąraše jau po to, kai E.Masiulis atsistatydino iš partijos pirmininko pareigų ir atsisakė Seimo nario mandato, vis tiek nesugebėsiu įtikinti už mane balsuoti dalies tų rinkėjų, kurie galėjo atsiliepti į mano kvietimą atsiimti šitą šalį iš „prietaisų“ ir „carų“ bei padaryti ją tinkama gyventi mums ir mūsų vaikams, jeigu gegužę nieko nebūtų įvykę.

Todėl galiu tęsti savižudišką kampaniją ir atbaidyti dalį dar likusių savo rinkėjų. Ne todėl, kad esu visiškai išprotėjęs ar praradęs viltį būti išrinktu, o vien dėl tos priežasties, kad negalėčiau būti atstovu tų žmonių, kurių pažiūras niekinu kaip nevertas tokio atstovavimo.

Pradėsiu ne ta tvarka, kaip išvardijau straipsnio pavadinime, o nuo kito galo.

Nebalsuokite už mane, jeigu mylite Rusijos Federacijos prezidentą Vladimirą Putiną, negalite atitraukti akių nuo televizoriaus, kai pamatote jame jo žiurkišką snukutį ir tikite kiekvienu jo išlementu žodžiu. Jeigu manote, kad 2008 m. Rusija neokupavo Gruzijos teritorijų, 2014 m. neužgrobė Ukrainai priklausančio Krymo ir dalies Donecko bei Luhansko sričių, o Maidaną, jūsų įsitikinimu, suorganizavo JAV ir Lietuvos slaptosios tarnybos, tai susikiškite savo balsavimo pažymėjimą ten, kur saulės spinduliai nepasiekia. Man jūsų balso nereikia, nes Seime aš neatstovausiu jums.

Darysiu viską, ką tik sugebėsiu, kad Lietuva remtų Ukrainos kovą už laisvę ir teritorinį vientisumą, o Putino režimo valdoma Rusija būtų izoliuota ir pasmerkta pasaulio bendrijos.

Jeigu pradėjote skaityti šį naujienų portalą ne užvakar, o truputį anksčiau, tai tikėtina, kad „Nuomonių ringo“ skiltyje aptikote ne vieną mano straipsnį Holokausto tema. Paskelbęs apie kandidatavimą į Seimą nė karto nerašiau apie šią tragediją ne todėl, kad manyčiau, jog ji neverta dėmesio. Atvirkščiai, ji per daug sukrečianti, skaudi ir neužgyjanti, kad drįsčiau ja spekuliuoti.
Lygiai prieš 75 metus Merkinės žydai buvo nuvaryti į Kukumbalio miško smėlynus ir liko ten amžiams gulėti. Šeštadienį drauge su merkiniškiais paminėjome šią tragedijos sukaktį. Iš daugybės Holokausto įvykiams priminti skirtų renginių pasirinkau dalyvauti būtent šiame, nes Merkinė nėra toje apygardoje, kurioje aš kandidatuoju. Nes labai nenorėjau, kad mano dalyvavimas taptų rinkimų kampanijos dalimi.

O jeigu esate vienas iš tų, kurie rašydavo komentarus prie mano straipsnių, neva Lietuvos žydai patys nusipelnė Holokausto arba išvis jį neigėte, tai geriau nė nebandykite už mane balsuoti. Aš niekada nebūsiu jūsų atstovu, o jūsų antisemitinių kliedesių nepripažinsiu nuomone, su kuria įmanoma diskutuoti. Pasistengsiu, kad bent jūsų vaikams ir anūkams mokykloje būtų išsamiai išdėstyta visa Holokausto istorija. Jie, o ne aš kada nors jums pasakys, kokie menkystos esate.

Rugpjūčio pabaigoje mudu su žmona paminėjome 22-ąją santuokinio gyvenimo sukaktį. Šis skaičius man išties yra svarbus, nes mano tėvai kažkada išsiskyrė drauge nugyvenę būtent 22 metus. Feisbuko draugai, sveikindami šios sukakties proga, juokavo, kad savo gyvenimo pavyzdžiu propaguoju tradicines vertybes ir galėčiau būti vos ne krikščionimi demokratu.

Tačiau jie klysta. Gyvendamas heteroseksualioje šeimoje, sukurtoje per katalikišką Santuokos sakramentą, niekuomet nesuteikiau sau teisės nurodinėti kitiems, kaip jie turi susitvarkyti savo gyvenimą.

Buvo išties keista skaityti, kokią pasipiktinimo audrą sukėlė homofobiškų pažiūrų TS-LKD rinkėjų dalis, perskaičiusi, ką šios partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis kandidatų į Seimą debatų metu pasakė apie partnerystės įteisinimą. Nenoriu kaip nors pakenkti ponui Gabrieliui, todėl jo pasisakymo plačiau nekomentuosiu. Jam ir taip nelengva atlaikyti partijos atsinaujinimui besipriešinančių jėgų spaudimą.

Tačiau pats galiu pasakyti aiškiai: nebalsuokite už mane, jeigu esate homofobas. Nes išrinktas į Seimą aš pasisakysiu ir balsuosiu už šeimos formų įvairovę, partnerystės ir vienos lyties santuokų įteisinimą. Jeigu ši tema jums sukelia nesutramdomą norą išviduriuoti gražuliškų antragalių juokelių srautą, tai jums tiesiog nelemta būti mano rinkėjais. Gal susimąstysite bent tada, kai dėl jūsų homofobiškų pažiūrų jūsų vaikai ims gėdytis pasirodyti su jumis viešumoje.