Pastaruoju metu jie aktyviai skelbiasi žiną, kad LVŽS jau seniai „sukirto rankomis su socialdemokratais“. Jei ne su jais – tada su konservatoriais. Dar kiti sako, kad LVŽS eis su bet kuo – kad tik galėtų koaliciją formuoti.

Tokiems viską žinantiems aš norėčiau pasakyti labai paprastai: gerbiamieji, jūs bandote grubiai kištis į rinkimų eigą, specialiai nutylite svarbius akcentus, prielaidas pateikiate kaip faktus – ir tokiu būdu sąmoningai bandote suklaidinti rinkėjus.

Visų pirma rinkimai turi įvykti. Turi būti suskaičiuoti balsai, paskelbti nugalėtojai ir pralaimėjusieji. Tik tada ims aiškėti, kas ir su kuo gali sudaryti koaliciją, kokios partijos bei žmonės gali užimti svarbiausius postus ir t.t.

Kalbėdami apie LVŽS jūs sąmoningai nutylite tai, ką mes sakome jau labai seniai. Ką gi, priminsiu: mes kalbame apie profesionalų Vyriausybę. Mes akcentuojame ne politinę, ne partinę priklausomybę, o kompetenciją. LVŽS siekia, kad Vyriausybėje dirbtų savo srities specialistai, ekspertai. Politikų ar partinių delegatų vieta ne Vyriausybėje, o Seime.

Pasakysiu dar daugiau: jei rinkėjų valia LVŽS taps pagrindine frakcija formuojant koaliciją, ideologinis ar partinis pagrindas gali išvis nebeturėti jokios įtakos ar prasmės. Nes, kaip minėjau, mes siekiame – ir Lietuvos žmonėms to reikia – kad Vyriausybėje dirbtų profesionalai. 13 iš 14 potencialių LVŽS siūlomų kandidatų į Vyriausybės narius nėra sąjungos nariai.

Jūs apie tai neužsimenate nė vienu žodžiu. Jūs gąsdinate žmones, ketinančius balsuoti už LVŽS, kad tokiu atveju jie gaus „blogąjį Butkevičių“, „blogąjį Kubilių“ ar dar ką nors blogesnio. Tai - netiesa. Tai sąmoningas faktų iškraipymas. Jūs nesate aiškiaregiai ir nežinote, kas ir už ką atiduos savo balsą. Tuo labiau negalite žinote, kas bei kokiu pagrindu sudarinės valdančiąją koaliciją.

Jūs nenorite to pripažinti ar suprasti, tačiau LVŽS yra kitokia nei visos likusios partijos. Mes vadovaujamės vertybėmis ir tvirtais principais. Mes aiškiai pasakėme, kad koalicijose nedirbsime kartu su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“.

Jūs, kaip suprantu, tuo abejojate, nes manoma, kad vardan valdžios politikai linkę nevykdyti duotų pažadų ar juos laužyti. Mums laikytis duoto žodžio yra garbės reikalas, tad po rinkimų jūs turėsite puikią progą tuo įsitikinti.