Vakarykštis suėmimas, kuomet buvo suimti advokatas Saulius Dambrauskas, menininkai Auksė Petrulienė, Vytenis Jakas, užduoda klausimų apie Vakarų Europos kertinę žmonių teisę protestuoti prieš valdžios priimamus sprendimus, o šiuo atveju dar daugiau – kelti klausimus dėl jų teisėtumo ir dėl to protestuoti. ES šalims tas yra įprastas dalykas. Kyla klausimas ar mes jau tikrai tokia šalis, kur žmonės turi teisę į kitokią nei valdžios nuomonę ir jai nepritarti!?

Po šio įvykio gerb. kompozitorius Giedrius Kuprevičius viešai paskelbė, kad stabdo kultūrinę veiklą Kaune. Kauno miesto valdžia piketuotojus vadina politikieriais, bet ar tikrai, kuomet jie garsina Kauno miestą savo meniniais, kultūriniais darbais, galima juos vadinti tiesiog maištautojais?

Rugpjūčio 18 dieną garsiausi Lietuvos dendrologai įvertino, kad likusių kaštonų būklė buvo gera ir nekėlė jokio pavojaus saugumui. Nepaisant to, medžių kirtimo darbai nebuvo sustabdyti.

Kiekvieno žaliojo pareiga saugoti gamtą. Kaunas nuo seno laikomas žaliąja oaze, kur žmones nuo mašinų ir kitų teršalų apsaugo daugybė medžių. Jie ne tik saugoja, bet ir puošia laikinąją sostinę. Kiek dar nuo aštrių pjūklo geležčių kris žaliųjų miesto arterijų, o kauniečiai negaus konkretaus atsakymo? Ar mums betono luitai ir apnuogintos gatvės yra svarbiau? Kodėl naikiname tai, ką visa Europa stengiasi visomis išgalėmis išsaugoti. Juk tai mūsų miesto grožis ir jaukumas.

Gatvės pilnos miestiečių protesto ženklų prieš medžių naikinimą, Kaune vyksta protesto akcijos, gyventojai savo kūnais stoja prieš tai, kad drastiškai nebūtų kertamas dar ir dar vienas medis. Kyla pagrįstas klausimas, kodėl miesto vadovai, kurių pareiga kurti gerbūvį miestiečiams, žaloja jų žaliąją erdvę neatsižvelgdami į tūkstančius prašymų?

Dėl to kreipiausi į Kauno savivaldybę su prašymu atsakyti man ir kauniečiams, kurie mane užplūdo su pagalbos šauksmais, į šiuos klausimus:

Kieno nurodymu ir kokiu pagrindu pjaunamas miesto žaliasis masyvas?

Ar šie kirtimai buvo įtraukti į miesto strateginį planą?

Kaip šie medžių kirtimai suderinami su žaliojo miesto vizija?

Ar ekspertai turėjo galimybę ištirti visų numatytų kirsti medžių realią būklę bei stovį?

Rašte oficialiai prašau sustabdyti medžių kirtimo darbus Kauno mieste, kol bus atliktas tyrimas dėl galimai neteisėtai kertamų medžių ir atsakyta į visus teisinius klausimus.

Esame demokratinė šalis ir Kauno gyventojai turi gauti aiškius atsakymus. Žmonių nuomonę bet kurios šalies valdymo grandies vadovai privalo girdėti, nes visi esame išrinkti žmonių valia. Mūsų pareiga jiems padėti spręsti problemas, o ne sukurti naujas. Nesustosiu tol, kol bus apgintas miestiečių interesas ir mums bus pateikti dokumentai, kokiu pagrindu naikinami ilgamečiai žaliuojantys medžiai su didžiuliais lapų vainikais.