Jau tradicija tapusį Kalėdinį traukinuką išgelbėjo privatūs rėmėjai DELFI ir "Citadelė” bankas, kurie šiai pramogai skyrė 51 262 eurų. Deja, netekome Vilnių visame pasaulyje garsinusios 3D pasakos, kuri buvo kalėdiniu laikotarpiu nemokamai rodoma ant Katedros pastato fasado. Priminsiu, 3D pasaką per 4 dienas pažiūrėdavo daugiau nei 200 tūkstančių vilniečių ir miesto svečių.

Miesto meras Remigijus Šimašius viskam turi vieną pasiteisinimą – pinigų nėra ir turime taupyti. Tam, kad būtų įtikinamiau, išplatino 2015 ir 2014 metų išlaidų Kalėdoms ir Naujiesiems metams palyginimą ir paaiškino -"traukinuko ir 3D pasakos buvo atsisakyta, siekiant sumažinti Kalėdų biudžetą. Šių metų Kalėdų biudžetas siekia 201 tūkst. 750 eurų… Visi kalėdiniai renginiai 2014 metais miestui kainavo 231 tūkst. 406 eurus". Taip buvo rašoma oficialiame Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Pasirodo, pagal pačios Vilniaus miesto savivaldybės pateiktus duomenis sutaupyta tik 30 000 eurų. Tai reiškia, kad 2015 m. liūdnosios Kalėdos - neįtikėtinai brangios, nes praėjusiais metais tik 30 000 eurų brangesnės Kalėdos turėjo traukinuką, antrą eglę Rotušės aikšteje ir 3D pasaką, kuri sudarė didžiąją švenčių sąmatos dalį. Miestas buvo papuoštas ženkliai daugiau – specialus medžių ir tiltų apšvietimas ir t.t.

Man teko garbė vadovauti 2014 metų Kalėdų organizaciniam komitetui, todėl puikiai žinau sąmatas ir matau programų skirtumus. Kartu stebina ženkliai sumažėjusi privačių įmonių parama. Atrodo, verslas nepatikėjo naujosios valdžios organizaciniais gebėjimais, o gal tiesiog niekas tuo nesirūpino?

Pagal merijos pateiktus skaičius galiu drąsiai teigti - šios "sutaupytos” Kalėdos brangiausios per pastaruosius 4 metus.