Svarbūs visai valstybei darbai nelieka nepastebėti. Tarptautinis valiutos fondas pirmą kartą Lietuvą įtraukė į išsivysčiusios ekonomikos šalių grupę. Ši žinia balandžio mėnesio viduryje buvo paskelbta naujausioje Pasaulio ekonomikos apžvalgoje. Iki šiol mūsų šalis priklausė besiformuojančios rinkos ekonomikos sektoriui.

Vieną aukštą įvertinimą lydėjo kitas – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija priėmė sprendimą kviesti Lietuvą derėtis dėl narystės. Šios organizacijos narėmis gali tapti tik gerai ekonomiškai išsivysčiusios ir stabilios valstybės. Priklausymas ekonomiškai brandžių valstybių klubui reikštų šalies išskirtinumą, padėsiantį dar labiau sustiprinti šalies ekonomiką. 


Per kelerius metus visai Europai parodėme, kaip galima per trumpą laiką priimti sudėtingus sprendimus ir garantuoti sau laisvę nuo energetikos šaltinių Rytuose. Klaipėdoje jau veikia Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas, toliau vykdomi elektros jungčių su Švedija ir Lenkija darbai.

Šios jungtys, integruojančios Lietuvą į Vakarų elektros tinklus, leis įvairinti elektros importą ir mažinti priklausomybę nuo rusiškos elektros importo. Statybos darbai, prasidėję 2014 metų pavasarį, bus baigti 2015-ųjų gruodį. 


Valstybės pažanga neįmanoma be inovacijų, todėl Vyriausybė pradėjo įgyvendinti ambicingą tikslą – paspartinti aukštųjų technologijų ir inovacijų proveržį, kuriam iš 2014–2020 metų finansinės perspektyvos skiriama apie 600 mln. eurų paramos. Neišryškinus stipriausių šalies savybių, investicijos į mokslinius tyrimus ir inovacijas nebus efektyvios. Todėl didelis dėmesys bus sutelktas į jau veikiančius mokslo ir verslo slėnius, bus palaikomas verslas, kuriantis didelę pridėtinę vertę ir aukštos kompetencijos darbo vietas. 


Tvirti Premjero Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės žingsniai už konkrečius nuopelnus įvertinti ne tik Europoje. Artimiausioje ateityje laukiantys strateginiai uždaviniai bei ambicingi tikslai ir toliau stiprins mūsų valstybės politinį, ekonominį ir energetinį saugumą.