Perskaičius, nereaguoti tiesiog negalima. Juolab, kad į šią interneto naujienų portale publikuotą netiesą jau sureagavo daugybė tame rimtame renginyje dalyvavusių politikos ir verslo atstovų. Tad prašau išklausyti ir antrąją pusę.

Esu viena iš tų, kurie dalyvavo, anot p. Danauskienės, „sočioje vakarienėje“. O tiksliau, dalyvavau Vyriausybės organizuotoje regioninei plėtrai skirtoje išvykoje į Lazdijus ir Druskininkus.

Žurnalistė nepaminėjo, kad prieš vizitą Druskininkuose su Premjeru taip pat lankėmės ir Lazdijuose. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Lazdijų rajono savivaldybėje dalyvavo apskritojo stalo diskusijoje, kurioje kartu su Lazdijų ir Alytaus rajonų bei Kalvarijos vadovais buvo diskutuota, kaip regione skatinti investicijas, mažinti nedarbo lygį ir tinkamai panaudoti Europos Sąjungos lėšas ekonominei regionų plėtrai.

Keista, kad p. Danauskienei Vyriausybės vadovo apsilankyme Lazdijuose nepavyko įžvelgti jokio intereso ar nusikalstamos veiklos požymių. Juk tame susitikime dalyvavo ir Lazdijų rajono meras Artūras Margelis, kuriam drauge su kai kuriais kitais įtakingais Lazdijų rajono konservatoriais prieš keletą metų taip pat buvo mesti rimti įtarimai korupcija, piktnaudžiavimu tarnyba bei kyšio ėmimu. Bet savo publikacijose žurnalistė Danauskienė itin palanki šiam merui, net jam esant prislėgtam sunkių įtarimų naštos.

Išvyka į Druskininkus buvo iš anksto numatyta Ministro Pirmininko darbotvarkėje. Išvykos tikslas – pasirengimas Druskininkuose vyksiančiam 2017 m. šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalui, galimybių įrengti Kultūros ir kongresų rūmus šiame mieste aptarimas ir kiti ne tik kurortui, bet ir visai Lietuvai aktualūs klausimai.

Dar prieš ekonominę krizę Druskininkuose buvo pradėtas statyti sportininkų rengimo centras. Dėl krizės statybos darbai sustojo, o tuo tarpu baigėsi sutartis su generaliniu rangovu. Objekto statybos klausimą reikia spręsti skubiai ir neatidėliotinai – 2017 m. Druskininkuose vyks šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalas.

Rugsėjo 22d., apsilankęs Druskininkuose, Ministras Pirmininkas A. Butkevičius padėjo gėles prie paminklo M.K.Čiurlioniui, taip pagerbdamas iškilaus menininko140 metų gimimo jubiliejų. Taip pat apsilankėme Socialinių paslaugų centre, Jaunimo užimtumo centre, Viečiūnų bendruomenės centre, kur įvyko susitikimai su senjorais, jaunimo, kaimo bendruomenę.

Vakare Druskininkuose verslininkų pageidavimu įvyko susitikimas su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir manimi, Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininke. Premjeras verslo atstovams pristatė šalies ekonominės situacijos aktualijas, apžvelgė Vyriausybės planus 2016-iesiems metams, atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus.

Šios „sočios vakarienės“, o iš tiesų – rimto verslo ir politikos atstovų susitikimo - dalyvius ypač domino 2016 metų valstybės ir valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto projektai, 2014-2020 metų finansinės perspektyvos lėšų panaudojimo planai, daug dėmesio pastaruoju metu sulaukiantis ir visiems aktualus vadinamasis socialinis modelis bei kiti visai šaliai aktualūs klausimai.

Beje, pavakarieniauti „sočia vakariene“ Premjerui laiko taip ir neliko. Po pasisakymų ir atsakymų į klausimus jis išvyko į Vilnių, o aš dalyvavau Lietuvos muzikų rėmimo fondo festivalio „Druskininkų vasara su M.K. Čiurlioniu“ baigiamajame koncerte ir kartu su druskininkiečiais sveikinau maestro V. Noreiką jo garbingo jubiliejaus proga.

Belieka tik stebėtis, kaip tendincingai galima manipulioti faktais, ištraukiant iš konteksto tam tikrus momentus. Susidaro įspūdis, kad kai kam turbūt labai norėtųsi įsprausti Premjerą į tam tikrus rėmus, kad jis nevažinėtų po Lietuvą, nebendrautų su visuomene, su verslo atstovais, nespręstų aktualių klausimų vietoje.