Nežinau, kas turi dėtis galvoje, kad kaltę dėl 2012-2014 m. „Vilniaus energijos“ nepagrįstai gauto daugiau nei 24 mln. eurų viršpelnio apkaltintum Darbo partiją. Bet žurnalistė eina dar giliau: juk jai akivaizdu, kad jeigu „Vilniaus energija“ vogė šiuo laikotarpiu, be abejo, ji tai darė ir anksčiau.

Kadangi aiškūs įrodymai apie neskaidrią veiklą pateikti tik minėtu laikotarpiu, kuomet Darbo partija yra valdančioje daugumoje, I. Makaraitytei akivaizdu, kad už visus 15 metų, kuomet Vilniaus šilumos ūkį valdė „Icor“, atsakinga... irgi Darbo partija. Gal ir pasaulinę finansų krizę Darbo partija sukėlė? Kas galėtų paneigti, ar ne, gerb. I. Makaraityte?

Toliau dar gražiau: girdi, buvusi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovė Diana Korsakaitė kelis mėnesius po to, kai baigėsi jos kadencija, dirbo mano padėjėja. Suprask, akivaizdu, kad čia Darbo partijos nešvarūs dalykai, nes kitaip ir nepaaiškinsi, kodėl D. Korsakaitė „Vilniaus energijos“ veikloje pažeidimų nerado, o dabartinė vadovė rado. „Kas galėtų paneigti“, kaip sakė klasikai, ar ne?

O gal prisiminkime, kaip D. Korsakaitė tapo Kainų komisijos vadove? Ar reikia priminti, kad į šias pareigas ją teikė pati Prezidentė? Ar priminti, kad ją patvirtino buvusi konservatorių ir liberalų koalicija? Kaip aš ar Darbo partija prisidėjome prie to, kad Prezidentė teiktų būtent jos kandidatūrą? Nežinau, kokio lygio konspiracijos teorijos turi suktis jūsų galvoje, bet akivaizdu, kad jūs viską taip gerai žinote, jog net nematote reikalo to aiškinti. O kam, ar ne? Juk rinkimai ant nosies, „sudirbkim“ Darbo partiją, vis tiek tūlas skaitytojas faktų netikrins.

Neturiu ko neigti, D. Korsakaitė tikrai keletą mėnesių dirbo mano padėjėja, ir džiaugiuosi turėjęs galimybę dirbti su tikra profesionale. Žinojau, kad tokią kompetenciją turintis žmogus Seime ilgai neužsibus. Buvau teisus. Ji nesunkiai rado geriau apmokamą ir galbūt labiau jos patirtį ir karjeros tikslus atitinkantį darbą nei Seimo nario padėjėja.

Kodėl D. Korsakaitė nepradėjo tyrimų prieš „Vilniaus energiją“? Jūs jos ir paklauskite, juk jūs žurnalistė, čia jūsų darbas. Turite faktus ir įrodymus? Klokite juos, perduokite teisėsaugai, šiukštu netylėkite, nes kol to nepadarėte, jūsų tekstas tėra pigus būdas prieš pat rinkimus apjuodinti mane ir Darbo partiją.